Απάντηση Ιμπάκα σε όσους αμφισβητούν την ηλικία του: Δε γεννήθηκα στη ζούγκλα

Μεγάλο θέμα έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες στο ΝΒΑ με κάποιους που αμφισβητούν την ηλικία του Σερζ Ιμπάκα και υποστηρίζουν πως δεν είναι 28 ετών, αλλά αρκετά μεγαλύτερος. Ο Κονγκολέζος που έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός άσος των Ράπτορς δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του.

Δείτε την ανάρτησή του στο Twitter:

«Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και τη σκληρή δουλειά μου για να φτάσω μέχρι εδώ. Με θλίβει μια μικρή μειοψηφία που διαδίδει φήμες βασισμένες σε στερεότυπα και χωρίς αποδείξεις. Λυπάμαι πολύ που ακόμη και σήμερα υπάρχουν προκαταλήψεις λόγω της καταγωγής μας και εμείς, οι Αφρικανοί, κάποιες φορές θα πρέπει να παίρνουμε θέση.

Γεννήθηκα σε μια πόλη του Κονγκό με πληθυσμό 1 εκατ. ανθρώπων, με νοσοκομεία και υποδομές, μέσα σε μια αγαπημένη οικογένεια. Δεν γεννήθηκα στη ζούγκλα. Ξέρω πως ζούμε σε μια κοινωνία που οι πληροφορίες διαδίδονται τάχιστα, αλλά τα ΜΜΕ θα πρέπει να είναι πιο υπεύθυνα μιλώντας για σημαντικά ζητήματα που μπορεί να πλήξουν πρόσωπα. Ξέρω ποιος είμαι και από πού προέρχομαι, όπως και οι άνθρωποι που με γνωρίζουν.

Ξέρω πως πολλοί θα διάβασαν μια φήμη και θα έβγαλαν ένα λανθασμένο συμπέρασμα που μπορεί να διατηρηθεί για πάντα, ενώ ίσως να μην διαβάσουν ποτέ αυτό που γράφω τώρα. Ό,τι κι αν είναι, πάντως, κανείς δεν μπορεί να μου στερήσει την περηφάνια μου για την καταγωγή μου και την αγάπη για το μπάσκετ».

Πηγή: sport-fm.gr
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr