«Ήταν ρίσκο για μένα το Ρολάν Γκαρός και δεν μετανιώνω»

Πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε αφορούσαν την απόφασή του να μην αγωνιστεί στο Ρολάν Γκαρός και ως εκ τούτου τη χαμένη ευκαιρία να διεκδικήσει άλλο ένα Grand Slam, αλλά και το να ανέβει ακόμη πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, από το νο 5 που βρίσκεται τώρα.

Ο ίδιος ήταν σαφής πως δεν έχει μετανιώσει για την απόφαση αυτή. «Ήταν κάτι που αποφάσισα μέσα σε δύο μέρες, δεν ήταν κάτι που το είχα αποφασίσει εβδομάδες πριν», είπε και συνέχισε: «Αρχικά είχα προγραμματίσει να αγωνιστώ, όμως ξαφνικά ένιωσα πως δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τέτοιο και δεν ήθελα να διακινδυνεύσω τη συνέχεια, που είναι η σεζόν στο γρασίδι, το Γουίμπλεντον και Αμερικανικό όπεν. Αυτό που ένιωσα ήταν πως το Ρολάν Γκαρός θα μπορούσε να επιδράσει αρνητικά πάνω μου, να με επηρεάσει αρνητικά για τη συνέχεια και δεν θέλησα να το ρισκάρω. Έτσι αποφάσισα να προσπεράσω αυτό το τουρνουά και δεν το μετανιώνω».

Ο Φέντερερ, ο οποίος στον πρώτο αγώνα που έδωσε φέτος σε γρασίδι, στο τουρνουά της Στουτγκάρδης, ηττήθηκε από τον Τόμι Χάας, έχει κατακτήσει 9 φορές το τρόπαιο στο Χάλε. «Μου αρέσει να αγωνίζομαι εδώ. Η ιστορία που έχω δημιουργήσει σε αυτό το τουρνουά, μου δίνει αυτοπεποίθηση και παίζω καλό τένις», δήλωσε ο 36χρονος Ελβετός, ο οποίος θα αγωνιστεί αύριο κόντρα στον 33χρονο Γεν Χσουν Λου από την Ταϊπέι, νο 73 στην παγκόσμια κατάταξη.
Πηγή: skai.gr