Επικός Ολυμπιακός στην Πόλη, νίκησε την ΤΣΣΚΑ και πήγε τελικό

Η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα για πάνω από 35 λεπτά, αλλά ο μέγας Σπανούλης και η… παρέα του δεν κατέθεταν τα «όπλα» στο γήπεδο που έκαναν το ΕΠΟΣ του 2012, γι’ αυτό νίκησαν 82-78 και προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό της Πόλης, κάνοντας παράλληλα το τέταρτο σερί χουνέρι στην «ομάδα του στρατού» σε Final Four Ευρωλίγκας.

Πολύ κακοί επιθετικά ήταν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν η μπάλα άρχισε να ζυγίζει έναν… τόνο, στο τέλος, τότε μίλησε η καρδιά τους! Αρχικά, ο Παπανικολάου (14π., 9ριμπ.) συντηρούσε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι όταν η ΤΣΣΚΑ πήγε να ξεφύγει, στη συνέχεια πήρε τη… σκυτάλη ο Σπανούλης (14π., 6 ασ.) με ΤΕΡΑΣΤΙΑ καλάθια, ενώ καθοριστικός ήταν και ο –άστοχος μέχρι εκείνη την στιγμή- Γκριν (8π., 2/3 τρ.), με μεγάλο τρίποντο στο τέλος και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» την Κυριακή (21/5) θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν την τέταρτή τους Ευρωλίγκα.

Επίσης, μεγάλες μάχες έδωσαν ακόμη οι Πρίντεζης (14π.) και Μάντζαρης (12π.), ενώ μεγάλη ήταν και η προσφορά του Αγραβάνη (8π.), τόσο στα ριμπάουντ (7), όσο και στα μεγάλα τρίποντα που πέτυχε. Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, πρώτος σκόρερ ήταν ο «λαβωμένος» Τεόντοσιτς με 23 πόντους, 4/8 τρίποντα και ένα μοιραίο χαμένο στο τέλος, ενώ ο Ντε Κολό πρόσθεσε από την πλευρά του άλλους 16.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 16, Τεόντοσιτς 23 (4), Όγκουστιν 6, Φριντζόν, Τζάκσον 12 (2), Βοροντσέβιτς 2, Χίγκινς 6, Χριάπα 3, Κουρμπάνοφ 2, Χάινς 8.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (2), Μπιρτς 4, Γιανγκ, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 14 (1 τρ., 6 ασ.), Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ 5, Πρίντεζης 14 (1 τρ., 7 ριμπ.), Παπανικολάου 14 (4 τρ., 9 ριμπ.), Μάντζαρης 12 (4 τρ., 6 ριμπ.).

Συγχαρητήρια μέσω twitter από τον Κυριάκο Μητσοτάκη 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην ομάδα του Ολυμπιακού μέσω twitter. 

Δείτε την σχετική ανάρτηση εδώ










Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και από τον Βασίλη Λεβέντη 

Τα συγχαρητήριά του έστειλε με μήνυμά του, ο Βασίλης Λεβέντης για την νίκη του Ολυμπιακού και την πρόκρισή του στον τελικό του Final Four. "Η σημερινή πρόκριση του Ολυμπιακού στο τελικό του Final Four αποτελεί μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα. Εύχομαι ολόψυχα η επιτυχία να ολοκληρωθεί στο μεγάλο τελικό" δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης.

Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr