Σφαιρόπουλος: Αφιερωμένη στην Ιωάννα Αγγελοπούλου η πρόκριση στο F4

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση επί της Εφές στη μνήμη της πρόωρα αδικοχαμένης συζύγου του Γιώργου Αγγελόπουλου, Ιωάννα.

Ο κ. Σφαιρόπουλος απένειμε τα εύσημα στους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, για τη σταθερή κι εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη «συνταγή» που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια.

«Τη μέρα αυτή της μεγάλης χαράς για την ομάδα μας, μιλώντας εκ μέρους όλων των παικτών, των μελών του σταφ και όλων όσων απαρτίζουν την ομάδα, θέλουμε να αφιερώσουμε την πρόκριση στη μνήμη της Ιωάννας Αγγελοπούλου», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής.

Για τους αγώνες με την Εφές είπε: «Ήταν μια πολύ σκληρή σειρά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Η Εφές μετά το Φεβρουάριο έπαιξε πολύ καλά και κέρδισε τα περισσότερα παιχνίδια της. Παλέψαμε από την αρχή για το πλεονέκτημα έδρας και τα καταφέραμε. Για μας το πιο σημαντικό ματς ήταν το τέταρτο, γιατί ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο. Στο τέταρτο ματς φάνηκε ο μεγάλος χαρακτήρας της ομάδας».

Για το ματς της Τρίτης είπε; «Είχαμε κακή παραγωγή στη δεύτερη περίοδο, κάτι που επηρέασε την άμυνά μας και δεχτήκαμε 41 πόντους στο πρώτο μέρος. Ήταν πολύ σημαντικό στο ημίχρονο να μιλήσουμε με τους παίκτες. Προσπάθησα να τους ενθαρρύνω για να παίξουμε πιο επιθετικά στην άμυνα. Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν πολύ σημαντικό, γιατί βγάλαμε πολύ ενέργεια και πετύχαμε εύκολα καλάθια. Μέχρι το τέλος το ματς ήταν ανοιχτό και στο τελευταίο δίλεπτο είχαμε καλές αποφάσεις, βάλαμε κάποια κρίσιμα σουτ και πήραμε τη διαφορά που μας έδωσε τη νίκη».
 
Για το στόχο στο φάιναλ 4 είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που πάμε στο φάιναλ 4, αλλά πάμε εκεί για να παλέψουμε για τις πιθανότητές μας. Δεν τελείωσε ακόμη».

Για τους λόγους που η ομάδα καταφέρνει να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης, δήλωσε: «Είναι επιτυχία των προέδρων μας, είναι μαγκιά τους αυτή η πετυχημένη φιλοσοφία και συνταγή. Κρατάνε έναν κορμό και πάνω σε αυτόν χτίζουν. Τα εύσημα ανήκουν στους προέδρους. Όταν έχεις έναν βασικό κορμό μπορείς να ενισχύεσαι. Οι πρόεδροι κρατάνε παίκτες που έχουν ποιότητα και έχουν αποκτήσει εμπειρίες. Είδατε πόσες εμπειρίες έχει ο Παπαπέτρου με την ομάδα σε τόσο νεαρή ηλικία; Προσπαθώ να βάζω Έλληνες παίκτες μέσα στο πλαίσιο και τη φιλοσοφία της διοίκησης».
Για το αν η τετράδα του φάιναλ 4 αποδίδει δικαιοσύνη, απάντησε: «Για μένα δεν πρέπει να υπάρχει φάιναλ 4. Όταν παίζεις ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα 30 αγωνιστικών, πρέπει να μην παίζεις πλέι οφ αλλά να πηγαίνεις απευθείας στο φάιναλ 4. Θεωρώ πάντως πως οι τέσσερις ομάδες που είναι στο φάιναλ 4 πέρασαν δίκαια. Ο Ολυμπιακός έκανε μια πολύ σταθερή πορεία, έκανε μεγάλες νίκες εκτός έδρας, έχασε και κάποια ματς που δεν έπρεπε, αλλά ήταν μια δύσκολη πορεία που σε βάθος χρόνου παίρνεις ό,τι αξίζεις».
Πηγή: skai.gr