Primera Division: Ο Μέσι «εκτέλεσε» την Ρεάλ στο «Μπερναμπέου»

O Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε για μια ακόμη φορά την Ρεάλ Μαδρίτης σε el clasico, και είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έδωσε στους πρωταθλητές μια απίστευτη νίκη με 3-2 στο «Μπερναμπέου» και έβαλε ξανά την ομάδα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Σε ένα τρομερό ματς, ο Κασεμίρο στο 28΄ άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα» με τον Μέσι να ισοφαρίζει στο 33΄ με φοβερό γκολ. Ο Αλεχάντρο Ερνάντεθ θα μπορούσε να είχε δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον σκόρερ της Ρεάλ, για σκληρό φάουλ.

Ο Ράκιτιτς,  με φοβερό σουτ έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα στο 73΄, αλλά παρά την αυστηρή αποβολή (με απευθείας κόκκινη κάρτα) του Σέρχιο Ράμος στο 77΄, για επικίνδυνο παίξιμο στον Μέσι, στο 86΄ ο Χάμες Ροντρίγκες που μπήκε ως αλλαγή, έκανε το 2-2.

Οι παίκτες της Ρεάλ αντί να κρατήσουν την ισοπαλία, πίεζαν στην επίθεση  και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, δέχθηκαν αντεπίθεση με τον Αντρέ Γκόμες να πασάρει στον Μέσι και εκείνος να εκτελεί τον Κέιλορ Νάβας, κάνοντας το τελικό 3-2 για την Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τη Ρεάλ στους 75 βαθμούς και υπερτερεί στην ισοπαλία, η «βασίλισσα» όμως έχει αγώνα λιγότερο καθώς οφείλει το εξ αναβολής παιχνίδι με τη Θέλτα στη Γαλικία. Σε κάθε περίπτωση πάντως απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές, κι όλα πλέον είναι ανοιχτά...
 
Tα αποτελέσματα: 

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια 1-0 (28΄ Γουίλιαν Ζοσέ)
Θέλτα-Μπέτις 0-1 (54΄ Μπράσανατς)
Λας Πάλμας-Αλαβές 1-1 (44΄ Μπόατενγκ - 61΄ Γκόμες) 
Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 2-3 (28΄ Κασεμίρο, 86΄ Χάμες - 33΄, 90΄+2 Μέσι, 73΄ Ράκιτιτς)

Πηγή: skai.gr