Αφήνει τα πέδιλα του σκι και πιάνει τη σκυτάλη για καλό σκοπό

Η Παναγιώτα Τσακίρη, η 27χρονη πρωταθλήτρια από τη Δράμα με τρεις παρουσίες σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη τα… βουνά και το σκι που λατρεύει, για να πιάσει... θάλασσα. Γι’ αυτό και το πρωί της Κυριακής θα βρίσκεται στην παραλία της πανέμορφης Καβάλας και με την ομάδα της θα συμμετέχει στα Βίκος Relays Street.

Η γοητευτική Ελληνίδα σκιέρ έχει δημιουργήσει μια σούπερ ομάδα στα 4x2500μ. και μαζί της θα τρέξει η μικρή αδερφή της, Μαρία, που ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας στο άθλημα του σκι, διεκδικεί μια θέση στην ελληνική αποστολή για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Η Παναγιώτα στα 16 της συμμετείχε για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν το 2006 στο Τορίνο , ακολούθησε η δεύτερη μετά από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ (2010), ενώ το 2014, στους Αγώνες στο Σότσι, ήταν αυτή που, ως «παλιότερη» της ομάδας, κράτησε τη σημαία και μπήκε πριν από όλους τους άλλους αθλητές στο Ολυμπιακό Στάδιο, στις τελετές έναρξης και λήξης.

Η σκιέρ δρόμου αντοχής συνεχίζει με περηφάνια την οικογενειακή παράδοση, καθώς αυτός που την μύησε στο άθλημα ήταν ο πατέρας της, Αθανάσιος. Μαζί οι δυο τους έγραψαν ιστορία και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες, το 2010 και στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, όταν στην τελευταία συμμετοχή του Αθανάσιου Τσακίρη, που έλαβε μέρος σε πέντε διοργανώσεις Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (1988, 1992, 1994, 1998 και 2010) και αγωνίστηκαν μαζί στην ελληνική ομάδα διάθλου.
Πηγή: skai.gr - Γ. Παπαδημητρόπουλος