Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η "χρυσή" Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου στο Ρίο

Η Τζεμίμα Τζέλαγκατ Σουμγκόνγκ, που το περασμένο καλοκαίρι έγινε η πρώτη γυναίκα από την Κένυα που κέρδισε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μαραθώνιο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, βρέθηκε θετική σε ΕΡΟ (ερυθροποιητίνη), σε αιφνιδιαστική εξέταση αίματος, που πραγματοποιήθηκε από την IAAF, όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία Στίβου.

«Η IAAF μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μία υπόθεση ελέγχου αντι-ντόπινγκ σχετικά με την Τζεμίμα Σουμγκόνγκ (Κένυα) έχει αρχίσει αυτή την εβδομάδα» ανέφερε η IAAF σε ανακοίνωσή της.

«Η αθλήτρια ήταν θετική σε ΕΡΟ (ερυθροποιητίνη) μετά από μια αιφνιδιαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από την IAAF στην Κένυα. Αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος της IAAF για περισσότερους ελέγχους εκτός αγώνων στους κορυφαίους δρομείς μαραθωνίου και υποστηρίζεται από τον όμιλο Abbott World Marathon Majors».

Η 32χρονη αθλήτρια από την Κένυα κατέκτησε την πρώτη θέση στο μαραθώνιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο καλύπτοντας την απόσταση (42,195 χιλιόμετρα) σε 2 ώρες, 24 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα. Δεύτερη τερμάτισε η Γιουνίς Τζεπκιρούι Κίρουα από το Μπαχρέιν (2:24:13), ενώ στην τρίτη θέση  βρέθηκε η Μάρε Ντίμπαμπα από την Αιθιοπία με επίδοση 2:24:30.
Πηγή: skai.gr