«Αναστήθηκε» ο Αστέρας, ζωντανή για τα πλέι οφ η Ξάνθη

Βίοι αντίθετοι για ΑΕΛ και Αστέρα Τρίπολης! Κάνοντας γκολ τις τρεις πρώτες φάσεις τους στο ματς(!), οι Αρκάδες έφτασαν σε θρίαμβο μέσα στο AEL FC Arena, επικρατώντας 4-1 των βυσσινί για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Βεργέτη (πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στον πάγκο του συλλόγου) ανέβηκε στους 26 βαθμούς και είναι στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας παράλληλα από κάτω του τέσσερις ομάδες.

Από την άλλη, οι ηττημένοι έμπλεξαν για τα καλά όσον αφορά την παραμονή τους στα «σαλόνια». Κι αυτό γιατί παρέμειναν στο +2 από τον υποβιβασμό, αλλά έχουν και δύσκολο πρόγραμμα ως το τέλος: Με Ατρόμητος εκτός, με Ξάνθη εντός, με Παναθηναϊκό εκτός!

«Τρελό» το πρώτο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται 0-3, τους γηπεδούχους να μειώνουν, να χάνουν πέναλτι για να... σφίξουν ακόμα περισσότερο τον κλοιό και τελικώς στην επανάληψη οι παίκτες του Αστέρα έκαναν διαχείριση του μεγάλου προβαδίσματος που είχαν, με τον Μανιά στις καθυστερήσεις να βάζει το κερασάκι στη τούρτα, ολοκληρώνοντας το χατ-τρικ του.

Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Τις ελπίδες για είσοδο στα play off είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει η Ξάνθη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «καθάρισε» 3-0 τον Παναιτωλικό και συνεχίζει να ελπίζει για πεντάδα, περιμένοντας να στραβοπατήσει η ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιουνές που σκόραρε δις (3’, 38’), δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη πολύ νωρίς και ζευγάρωσε τα τέρματά του προς το τέλος του πρώτου μέρους, όπου κέρδισε έξυπνα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου που κακώς θεώρησε αντικανονικό ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα λίγο πριν (31’) χάρισε κόκκινη κάρτα στον Ροντρίγκες (δείχνοντας μόνο κίτρινη) που σταμάτησε τον Τυνήσιο φορ, ο οποίος ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή.

Το κερασάκι στην… τούρτα μπήκε στο 59’, όταν οι παίκτες της Ξάνθης «έκρυψαν» την μπάλα με την ωραία συνεργασία των Λουσέρο-Πιτσέσλι, την οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Γιουνές για να πετύχει χατ-τρικ, αλλά ο Βασιλακάκης πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-0.

Ο 31χρονος φορ έφθασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι τρία πίσω από τον πρώτος σκόρερ της Super League, Μάρκους Μπεργκ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr