O Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στους «8» του Australian Open

Να το δούμε λογικά: βαδίζει στα 36 του χρόνια- είναι, δηλαδή, αγωνιστικά «υπέργηρος». Προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, καθώς από τα μέσα του 2016 και μετά έμεινε εκτός αγώνων για 6 ολόκληρους μήνες, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο πόδι. Και, σήμερα, καλείτο ν’ αντιμετωπίσει ακόμα έναν top-10 τενίστα,μιας και μετά τον Τόμας Μπέρντιχ τον περίμενε ο Κέι Νισικόρι.

Ε, και; Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Ρότζερ Φέντερερ: ο Ελβετός, νούμερο 17 πλέον στον κόσμο μετά την περσινή αποχή, κατάφερε μετά από ένα εκπληκτικό, πραγματικά, παιχνίδι να ρίξει στο καναβάτσο τον Ιάπωνα και να πάρει την σπουδαία πρόκριση για τους «8» του Australian Open.

Για να φτάσει μέχρι τη νίκη, όμως, ο κάτοχος 17 Grand Slams χρειάστηκε να περάσει από 40 τενιστικά κύματα: ο Νισικόρι (το νούμερο 5 της ATP) μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, προηγήθηκε με 5-2 στα games και παρά το γεγονός πως ο Φέντερερ ισοφάρισε με 2 breaks και κρατώντας το δικό του σερβίς, στο tie-break κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 7-6 (4).

Στα επόμενα δύο, όμως, ο “Swiss Maestro” πάτησε με το πόδι το γκάζι μέχρι τέλους και τα κέρδισε με σχετική ευκολία (6-4, 6-1), έχοντας το backhand του σε σπουδαία μέρα και βγάζοντας όλα τα όπλα από τη φαρέτρα. Έτσι, προηγήθηκε με 2-1 και έμπαινε στο 4ο σετ για να τελειώσει τη δουλειά.

Αμ δε: παρά το γεγονός πως φάνηκε ν’ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, ο Κέι βρήκε τον τρόπο ν’ απαντήσει σε όλα τα μεγάλα χτυπήματα του αντιπάλου του και να εκμεταλλευτεί τη χαλάρωσή του στο 5ο game, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει σε 2-2, κερδίζοντας με 6-4 το τέταρτο σετ.

Στο 5ο και καθοριστικό, όμως, ο Ελβετός έκανε νωρίς το καθοριστικό break, πήρε κεφάλι με 3-0 κι έπειτα δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Έτσι, μετά από περισσότερες από 3 ώρες αγώνα κατάφερε, τελικά, να επικρατήσει με 3-2 (6-7 (4), 6-4, 6-1, 4-6, 6-3) και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «8». Εκεί τον περιμένει ο Ζβέρεφ, που νωρίτερα έκανε την τεράστια έκπληξη και απέκλεισε τον Άντι Μάρεϊ.

Ο Φέντερερ, λοιπόν, απέδειξε εμπράκτως πως είναι και πάλι εδώ: όχι μόνο κέρδισε δεύτερο σερί top 10 τενίστα, αλλά πέρασε μ’ επιτυχία το τεστ… κοπώσεως των 5, εξαιρετικά επίπονων, σετ.

Λογικά, δε θα έπρεπε να μπορεί να κάνει αυτά που κάνει- ειδικά μετά από ένα τέτοιο 2016.

Λογικά.

Αλλά, βλέπετε, είναι ο Ρότζερ.
Πηγή: skai.gr