Αθλητικός παλμός 05/06/06

• Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις ελπίδες αναδείχτηκε η εθνική ομάδα Ολλανδίας που επικράτησε στον τελικό της Ουκρανίας με 3-0.
• Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μετά τον αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 79-68 και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ των ανδρών καθώς πέτυχε το 2-0 στη σειρά των τελικών. Επόμενος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων θα γίνει την Τετάρτη στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
• Τους όρους με τους οποίους ο Ιβάν Σαββίδης θα προχωρήσει στην αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έθεσε με συνέντευξη τύπου ο δικηγόρος του επιχειρηματία Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Σύμφωνα με αυτούς ο κύριος Σαββίδης ζητά να του παραχωρηθεί η χρήση του γηπέδου για 49 έτη και η χρήση των εμπορικών δικαιωμάτων και του σήματος της ομάδας. Ο ίδιος προτίθεται να αναλάβει τα χρέη του συλλόγου και να συνδράμει οικονομικά στην εγγυητική επιστολή με την οποία θα επιχειρηθεί έστω και την ύστατη στιγμή η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
• Ο Φιλανδός Μάρκους Γκρόνχολμ και η Φορντ ήταν οι θριαμβευτές του 53ου Ράλι Ακρόπολις που ολοκληρώθηκε με την υπερειδική διαδρομή στο Ολυμπιακό στάδιο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Λέμπ με Σιτροέν και τρίτος ο επίσης Φιλανδός Μίκο Χιρβόνεν με Φορντ.
• Ο Ιταλός Βαλεντίνο Ρόσι με Γιαμάχα ήταν ο νικητής του ιταλικού Μότο Τζι-Πι φτάνοντας τις δύο νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε Λόρις Καπιρόσι με Ντουκάτι και στην τρίτη ο Νίκι Χέιντεν με Χόντα.
Πηγή: skai.gr