Αθλητικός παλμός 17/02/06

• Ακόμα 2 κρούσματα ντόπινγκ εντοπίστηκαν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του Τορίνο. Μετά την Ολγκα Πίλεβα, «θετικοί» σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκαν οι Νικολάι Πανγκράτοφ και Νατάλια Ματβέεβα. Οι Ρώσοι αθλητές τιμωρήθηκαν με 5 μέρες αποκλεισμό λόγω της υψηλής τιμής ερυθρών αιμοσφαιρίων που βρέθηκαν στο αίμα τους.
• Υπεγράφη χθες από δέκα ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας το καταστατικό της Σούπερ Λίγκα μετά την παρουσίαση του σχεδίου. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει η ΠΑΕ Ηρακλής. Την Δευτέρα η αντιπροσωπεία των ομάδων που πρωτοστατούν στη δημιουργία της Σούπερ Λίγκα, θα συναντηθούν με τις 5 ομάδες που υποστηρίζουν το εναλλακτικό σχέδιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Την Τρίτη θα παρουσιαστεί το καταστατικό και το τελικό σχέδιο στον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Ορφανό.
• H Μολδαβία θα είναι η πρώτη αντίπαλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στις 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού ομίλου του Euro 2008. Οι σημερινές συζητήσεις, που διεξήχθησαν στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των ομάδων, για την κατάρτιση του προγράμματος, απέβησαν άκαρπες με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί κλήρωση. Έτσι, στις 7 Οκτωβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχεται τη Νορβηγία και στις 24 Μαρτίου του 2007 την Τουρκία.
• Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΑΕ υπέβαλε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Τα καθήκοντά του θα ασκεί ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος.
• Επέστρεψε εχθές στην Αθήνα ο Γιάγια Τουρέ και τίθεται στη διάθεση του Τροντ Σόλιντ για το κυριακάτικο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, όπως και οι Μπουλούτ και Πατσατζόγλου. Αντίθετα απόντες θα είναι Μαυρογεννίδης και Καφές.
• Διαψεύδει ο Κώστας Κατσουράνης δημοσιεύματα που τον ήθελαν να κάνει λόγο για «νίκη στο Καραϊσκάκη» και «κατάκτηση του διπλού» στο ντέρμπι της Κυριακής. Ο Ανδρέας Ανατολιωτάκης θα είναι και επίσημα από αύριο ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Στα αγωνιστικά σε κανονικό ρυθμό προπόνησης μπήκαν Γεωργέας και Σέζαρ. Αγώνα δρόμου για να προλάβουν κάνουν Αλεξόπουλος και Καπετάνος.
• Σε εξ αναβολής αγώνα για την 18η αγωνιστική της 2ης` Εθνικής η Καστοριά επικράτησε με 1-0 του Πανσερραϊκού.
• Στις 6 καλύτερες ομάδες του Τσαμπιονς Λίγκ του βόλεϊ προκρίθηκε ο Ηρακλής που επικράτησε με 3-1σετ της Χοτβόλεϊ στη Βιέννη.
• Για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ Τουν-Αμβούργο 1-0, Στουτγκάρδη-Μίντλεσμπρο 1-2 και Σλάβια Πράγας-Παλέρμο 2-1.
Πηγή: skai.gr