Κλείσιμο

Ιστορική νίκη για την εθνική ομάδα πόλο ανδρών

Στη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της έφτασε η εθνική ομάδα Ανδρών του πόλο, η οποία στον μικρό τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου του Μόντρεαλ νίκησε (στην παράταση) με 11-10 την Κροατία και κατέκτησε την 3η θέση στη διοργάνωση. Ο αγώνας κρίθηκε με ένα γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη από τη θέση του φουνταριστού, 11‹‹ πριν τη λήξη του αγώνα.
Νωρίτερα, ήταν ακόμη ένα μέλος της «οικογένειας» Αφρουδάκη, ο Χρήστος, που είχε «σώσει την παρτίδα» για την Ελλάδα, καθώς σκόραρε 9‹‹ πριν τη λήξη της αναμέτρησης ισοφαρίζοντας σε 9-9 και στέλνοντας το ματς στην παράταση. Προηγουμένως, οι Κροάτες είχαν προηγηθεί με γκολ του Τεό Ντόγκας στην κόντρα, 37‹‹ πριν τη λήξη της συνάντησης.
Τα επτάλεπτα (πρώτη η Ελλάδα): 2-1, 3-3, 1-2, 3-3 (κανονική διάρκεια), 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Μάζης 2, Θεοδωρόπουλος 2, Χρ. Αφρουδάκης 2, Σχίζας, Γ. Αφρουδάκης.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Ντόγκας 5, Μπόσκοβιτς 3, Γκούριτς, Φράνκοβιτς.
Τόσο ο Γιώργος Αφρουδάκης, όσο και ο Αντώνης Βλοντάκης αφιέρωσαν το χάλκινο μετάλλιο στο Γιάννη Θωμάκο. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον Γιάννη. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες αυτής της ομάδας και ένα μέρος αυτής της επιτυχίας του ανήκει» ανέφερε ο Γιώργος Αφρουδάκης και συνέχισε: «Είναι μία μεγάλη στιγμή για το ελληνικό πόλο. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τότε που χάναμε από όλες αυτές τις ομάδες με δέκα γκολ. Παίξαμε με καρδιά και κατακτήσαμε αυτό το μετάλλιο, γιατί το θέλαμε περισσότερο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια μας έδωσε αυτό που δεν είχαμε πριν».
«Είμαι υπερήφανος για αυτή την ομάδα και νιώθω τυχερός που είμαι σε αυτήν. Θέλω να πω ότι ο προπονητής μας μας πήρε από τη λίθινη εποχή και μας έφερε στην εποχή των κομπιούτερ» τόνισε ο Αντώνης Βλοντάκης.
Πηγή: skai.gr