Επεκτείνονται οι έλεγχοι αντιντόπινγκ

Με ομόφωνη απόφαση της ΔΣ της ΕΠΑΕ, επεκτείνονται οι έλεγχοι αντιντόπινγκ σε όλους τους αγώνες της Α` εθνικής κατηγορίας, ενώ ανάλογοι έλεγχοι θα γίνονται μετά από κλήρωση και σε δύο με τρεις αγώνες της Β` εθνικής κατηγορίας. Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, σε έλεγχο ντόπινγκ θα υποβάλλονται δύο ή τρεις ποδοσφαιριστές από κάθε ομάδα. Στους ποδοσφαιριστές θα γίνεται ουροληψία και τεστ ερυθροποιητίνης, ενώ ο έλεγχος ντόπινγκ θα επεκταθεί αργότερα και στο πρωτάθλημα της Γ‹ Εθνικής.
«Στόχος μας είναι η διασφάλιση της υγείας των παικτών και η ενίσχυση του αθλητικού ήθους, που τραυματίζεται βαρύτατα με την χρήση αναβολικών ουσιών» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Α. Λυκουρέζος. Ακόμη, ανακοίνωσε την συγκρότηση Επιτροπής για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, με πρόεδρο τον αθλητίατρο Σταύρο Χάντζο.
Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Ορφανός γνωστοποίησε ότι είναι σχεδόν έτοιμη η νέα υπουργική απόφαση για τον ντόπινγκ στη χώρα μας, η οποία θα προβλέπει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε όλα τα αθλήματα, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Το σύστημα μπαίνει σε κανόνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Ορφανός.
Πηγή: skai.gr