Κλείσιμο

Κύπελλο Ελλάδος: Με το δεξί ο ΠΑΣ, "κουλούρια" στην "πλατεία"

Με τέρμα του Μαμπουλού ο ΠΑΣ επιβλήθηκε της Ξάνθης, αντίθετα ο Πανιώνιος δεν τα κατάφερε απέναντι στον Λεβαδειακό.

ΠΑΣ - Ξάνθη 1-0

Με το γκολ του Μαμπουλού στο 15’ ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε με νίκη (1-0) κόντρα στην Ξάνθη τις υποχρεώσεις του στην 1η αγωνιστική του κυπέλλου. Αντίθετα το ματς στη Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό έληξε ισόπαλο 0-0.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με πρωταγωνιστή τον Μαμπουλού επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Ξάνθης και έθεσε τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Ακρίτες πάλεψαν για το γκολ της ισοφάρισης έχοντας δύο καλές στιγμές με τους Χατζητερζόγλου και Νιέτο, όμως σε γενικές γραμμές ο ΠΑΣ ήταν πιο επικίνδυνος με τον Μαμπουλού μάλιστα να χάνει πέναλτι στο 90’. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τρεις βαθμούς στον τέταρτο όμιλο, όσους και ο Αγ. Αστέρας που κέρδισε την Τρίτη την Καλλονή.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Κούτρης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κοζορώνης (73’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Δώνης (61’ Γιάκος), Ζάιρο (80’ Κόντε), Μαμπουλού.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Χατζητερζόγλου, Βασιλακάκης (66’ Ντε Λούκας), Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο (66’ Γιουνές), Ορφανίδης (66’ Καμαρά), Λισγάρας.

Επόμενη αγωνιστική (29/11)
Αγροτικός Αστέρας-ΠΑΣ Γιάννινα
Ξάνθη-Καλλονή

Πανιώνιος - Λεβαδειακός 0-0

Ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή στην αναμέτρηση και ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ενέτεινε τις προσπάθειες του για να πετύχει το νικητήριο γκολ, όμως ο Λεβαδειακός άντεξε και πήρε δίκαια τον βαθμό στην «πλατεία». Πανιώνιος και Λεβαδειακός είναι στον 8ο όμιλο του κυπέλλου μαζί με τους Πανσερραϊκός και Κισσαμικό, που αγωνίζονται την Πέμπτη.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Mιλογεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής (60' Αντωνιάδης), Σιώπης, Κρητικός, Μασούρας, Καθάριος (73' Ανσαριφάρντ), Μασούντ (60' Μπεν), Ενκόνγκ.

Λεβαδειακός (Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μεντί, Σίλβα, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Μέντες, Καραμπουέ (65' Παππάς), Καραχάλιος (16' Γιακουμάκης), Βασιλείου, Καλτσάς (65' Τόπι).

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:
Κισσαμικός-Πανιώνιος
Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός
Πηγή: soccerplus.gr