"Κλείδωσε" ο Αλέξης Δέδες για την Επιτροπή Εξομάλυνσης στην ΕΠΟ

Ο Αλέξης Δέδες είναι το πρώτο πρόσωπο που είναι δεδομένο ότι θα βρίσκεται στην Επιτροπή Εξομάλυνσης που θα ορίσουν FIFA και UEFA στην ΕΠΟ, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί το Σάββατο (29/10).

Ο Δέδες ήταν δημοσιογράφος κι εργάστηκε στο γραφείο Τύπου της ΕΠΟ ως τα μέσα της περασμένης δεκαετίας, ενώ ασχολήθηκε κι με την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στην UEFA, όπου ήταν παρατηρητής αγώνων, ενώ όταν ανέλαβε την ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης πήρε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ, θέση από την οποία παραιτήθηκε και θα τον αντικαταστήσει ο Μηνάς Λυσάνδρου.

Θεωρείται πρόσωπο με γνώσεις τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πραγματικότητα και θα αναλάβει το management της ΕΠΟ, ενώ θα "τρέχει" τα καθημερινά ζητήματα της Ομοσπονδίας.

Ο Αλέξης Δέδες είχε δεχτεί πρόταση από τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, όμως η απόφασή του πάρθηκε έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη μετά τον αγώνα της ΑΕΚ με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

Οσον αφορά τις άλλες θέσεις, το μόνο όνομα που μπορεί να θεωρείται κλεισμένο είναι αυτό του Γιώργου Μπίκα, ο οποίος ενδέχεται να αναλάβει τα θέματα της διαιτησίας, ενώ στην επιτροπή θα βρίσκονται ένας ποδοσφαιριστής από τη "χρυσή φουρνιά" που κατέκτησε το EURO το 2004 (στα ονόματα των Αγγελου Χαριστέα και Αγγελου Μπασινά προστέθηκε αυτό του Ζήση Βρύζα) και τουλάχιστον δύο δικηγόροι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την παραίτηση Δέδε:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αλέξανδρος Δέδες υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο της ομάδας, Ευάγγελο Ασλανίδη. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. H διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον κ. Δέδε για την προσφορά του στο διάστημα της άψογης συνεργασίας τους και του εύχεται καλή επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του καριέρας.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ ΑΕΚ θα αναλάβει ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου γεννήθηκε το 1980 στη Λάρνακα της Κύπρου και συνέχισε τις σπουδές του στο νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης με αντικείμενο τους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς και στη συνέχεια στο ISDE στη Μαδρίτη με εξειδίκευση στο Διεθνές Αθλητικό Δίκαιο".
Πηγή: soccerplus.gr