Η Εθνική Ελλάδας είχε την τιμητική της στη γιορτή του ποδοσφαιριστή

Μνήμες από την 4η Ιουλίου «ξύπνησαν» στη σημερινή γιορτή του ποδοσφαιριστή, την οποία διοργάνωσε ο ΠΣΑΠ. Η έναρξη της εκδήλωσης επεφύλασσε βίντεο από την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ελλάδα, και στο οποίο προβλήθηκαν τα τέρματα που σημείωσαν οι Έλληνες διεθνείς, αλλά και σκηνές από πανηγυρισμούς σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Οι ποδοσφαιριστές που οδήγησαν την Ομάδα στο πρώτο σκαλί του βάθρου (δεν μπόρεσαν να δώσουν το «παρών» αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό με εξαίρεση τον Στέλιο Γιαννακόπουλο), ο Ότο Ρεχάγκελ, ο βοηθός του, Γιάννης Τοπαλίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ βασίλης Γκαγκάτσης, βραβεύτηκαν για τον «άθλο» τους, από την Αναπληρώτρια Υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα βλέμματα κέρδισε η απονομή στον «στρατηγό», όπως αποκάλεσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, τον Οτο Ρεχάγκελμ, όταν του έδωσε το βραβείο.
Στο μεταξύ, καλύτερο γκολ της περσινής αγωνιστικής περιόδου, ήταν η κεφαλιά του Αγγελου Χαριστέα στην αναμέτρηση με τη Γαλλία, εκεί όπου η Εθνική κέρδισε την πρόκριση της στα ημιτελικά του EURO. Ο Έλληνας επιθετικός πάντως, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και το βραβείο παρέλαβε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Όσο για τον ποδοσφαιριστή που ξεσηκώνει την κερκίδα; Δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον αρχηγό, Θοδωρή Ζαγοράκη, που επίσης δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών». Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γκαγκάτσης.
>
Σάρωσε τα βραβεία ο Παναθηναϊκός

Η γιορτή του ποδοσφαιριστή «βάφτηκε» πράσινη, καθώς στον Παναθηναϊκό απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία, όσον αφορά στην περσινή αγωνιστική περίοδο: Καλύτερη ομάδα, καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (Δημήτρης Παπαδόπουλος), καλύτερο ξένο ποδοσφαιριστή (Μάρκους Μινχ) και καλύτερος τερματοφύλακας (Αντώνης Νικοπολίδης). Όσο για τον καλύτερο προπονητή, ο τίτλος απονεμήθηκε στον Αγγελο Αναστασιάδη, ενώ ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μάρκους Μινχ, ο οποίος πήρε το βραβείο του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή, θα αναγκαστεί να το... μοιραστεί με τον Τζιοβάνι (Ολυμπιακός), καθώς και ο Βραζιλίανος κέρδισε τον εν λόγω τίτλο.
Αναλυτικότερα οι υπόλοιπες διακρίσεις:
>• Πρώτος σκόρερ της Α` Εθνικής: Τζιοβάνι (Ολυμπιακός) με 21 γκολ.
>• Πρώτος σκόρερ της Β` Εθνικής: Σίλβα Κλέιτον (Απόλλων Καλαμαριάς) με 15 γκολ.
>• Πρώτος σκόρερ της Γ` Εθνικής: Μιχάλης Κλοκίδης (Ρόδος) με 28 γκολ.
>• Καλύτερος έλληνας διαιτητής της περασμένης περιόδου: Κύρος Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)
>• Βραβείο fair play: Λεβαδειακός (κανείς παίκτης της ομάδας δεν πήρε κόκκινη κάρτα)
Τέλος από ΠΣΑΠ τιμήθηκαν και 3 παίκτες που σταμάτησαν πρόσφατα το ποδόσφαιρο. Ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Κριστόφ Βαζέχα (από την κόρη του Γιάννη Κυράστα, Εβελίνα) και ο Νίκος Νιόπλιας.
Πηγή: skai.gr