Πάνω από 2.200 δρομείς στον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων

Δέκα με τόνο πήρε ο επετειακός 10ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, με περισσότερους από 2.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό να τρέχουν το Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου σε παραλίμνιες διαδρομές της Παμβώτιδας.

Με διοργανωτή τον Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και μεγάλο χορηγό το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, ο Γύρος Λίμνης εδραιώνεται πλέον ως ένα από τα μεγαλύτερα δρομικά γεγονότα της χώρας, με το βλέμμα να στρέφεται πλέον και στην προσπάθεια προσέλκυσης σημαντικού αριθμού δρομέων από το εξωτερικό.

Η μοναδική επίπεδη διαδρομή των 30 χλμ. γύρω από τη μοναδικής ομορφιάς λίμνη των Ιωαννίνων, τα υψηλά στάνταρτς ιατρικής κάλυψης (με την ευθύνη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας) και ασφάλειας, η συνεχής τροφοδοσία των δρομέων, το συλλεκτικό μετάλλιο με την υπογραφή του καταξιωμένου γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη και η δυναμική καμπάνια προβολής που προηγήθηκε, αποτελούν τα συστατικά επιτυχίας για τον Γύρο της Λίμνης, που μεγάλωσε φέτος όχι μόνο ηλικιακά, αλλά σημείωσε και ρεκόρ συμμετοχών.

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι δρομείς που πήραν εκκίνηση στον αγώνα των 30 χλμ. και στο δυναμικό βάδισμα στην ίδια διαδρομή, με νικητή τον Δημήτρη Κουτσουμπίδη του ΣΔΟ Εορδαίας με χρόνο 1:55:32. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Σαμπάνης (1:57:01) και τρίτος ο Αλέξανδρος Ράπτης (1:59:37). Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Έλενα Λεβεντάκη σε χρόνο 2:08:02 και ακολούθησαν οι Σπυριδούλα Θωμά και Ελένη Μαυριδοπούλου.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στους αγώνες που πλαισιώνουν τον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων και διεξάγονται επίσης σε παραλίμνιες διαδρομές, δίπλα στα τείχη του Κάστρου και στη σκιά των υπεραιωνόβιων πλατάνων.

Στον αγώνα των 10 χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Βασίλης Τσιρώνης του ΑΓΣ Ιωαννίνων, δεύτερος ο Joshua Jenkins του ΣΔΥ Τρικάλων και τρίτος ο Γιώργος Πέτσης. Στην κατηγορία των Γυναικών πρώτη τερμάτισε η Άρτεμις Ντούσκου του ΝΟ Ιωαννίνων, δεύτερη η Χριστίνα Μπούγια και τρίτη η Κατερίνα Βονιτσάνου.

Πρώτος στους άνδρες, στα 5 χλμ. αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Μπαράτσας και ακολούθησαν οι Απόλλωνας Γεωργίου και Λάμπρος Βλάχας. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ερμιόνη Χασκή και στην δεύτερη και τρίτη θέση, οι κωπηλάτριες του ΝΟΙ Αθανασία Μάκου και Αφροδίτη Σιόλου.

Οι αγώνες ξεκίνησαν το Σάββατο με τον παραλίμνιο δρόμο 1 χλμ. γαα Άτομα με Αναπηρίες και συνεχίστηκαν με τον πρωτότυπο αγώνα «Μαμά-καρότσι», ο οποίος κάθε χρόνο κερδίζει όλο και περισσότερους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους αγώνες του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων πήραν μέρος και περισσότεροι από 20 πρόσφυγες από τα Κέντρα Φιλοξενίας του Κατσικά και του Τσεπελόβου.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης ήταν η βράβευση των μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών που συμμετείχαν. Ο 82χρονος Γιώργος Θέμελης από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και η «ψυχή» και πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών Ελένη Μπερτσάτου παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες και το θερμότερο χειροκρότημα.
Πηγή: skai.gr