Αναβάλλονται οι αγώνες Κυπέλλου, στον "αέρα" και η Football League!

Το SoccerPlus σας είχε ενημερώσει από την Πέμπτη (08/09) ότι οι αγώνες Κυπέλλου ΟΦΗ-Αχαρναϊκός και Παναιγιάλειος-Σπάρτη που ήταν προγραμματισμένοι για το Σάββατο (10/9) βρίσκονται στον αέρα. Η ΕΠΟ λοιπόν κάνει δεκτή την εισήγηση της Αστυνομίας και αναβάλλει τις δύο αναμετρήσεις.

Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Ηρακλείου και Αιγίου είχαν αντίστοιχα αποστείλει έκθεση στις αρμόδιες Περιφέρειες στην ΓΓΑ και στην ΕΠΟ, με την οποία τόνιζαν την έλλειψη κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στα δύο γήπεδα που θα φιλοξενούσαν τις αναμετρήσεις, καθώς επίσης και την έλλειψη μηχανισμών εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Λόγω αυτής της έλλειψης η Αστυνομία εισηγήθηκε την αναβολή των δύο αγώνων κάτι για το οποίο ενημερώθηκε η ΕΠΟ από διεύθυνση επαγγελματικού αθλητισμού της ΓΓΑ. Η ΕΠΟ σήμερα (09/09) αποφάσισε να κάνει δεκτή την εν λόγω εισήγηση και να αναβάλει αμφότερες τις αναμετρήσεις διότι δεν υπάρχουν κάμερες στα γήπεδα.

Ο νόμος ορίζει ρητά ότι για να διεξαχθούν αγώνες πρέπει να υπάρχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα της Super League και της Football League. Εφαρμόζοντας λοιπόν στο νόμο η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ανάβει "κόκκινο" στις άδειες διεξαγωγής των αναμετρήσεων. Αυτό σημαίνει συνεπώς ότι το πρόβλημα μετατίθεται τώρα στο πρωτάθλημα της Football League διότι τα περισσότερα γήπεδα των ομάδων της Β' Εθνικής δεν διαθέτουν κάμερες και σύτημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σκόπελος συναντήθηκε και πέρυσι, όμως ξεπεράστηκε καθώς υπήρξε εξαίρεση για τις ομάδες της Football League.
Πηγή: soccerplus.gr