Παράταση στην καταβολή εγγυητικής ζητά η Super League από τον Κοντονή

υνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή θα έχει την Πέμπτη η Διοικούσα Επιτροπή της Super League, που απαρτίζεται από τους Δάρα, Σπανό και Κωστούλα. Βασικός λόγος της συνάντησης είναι το αίτημα της Λίγκας για παράταση στην καταβολή της εγγυητικής επιστολής, προκειμένου να μην έχουν κυρώσεις η ΠΑΕ.

Κάθε ΠΑΕ είναι είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει ως εγγυητική επιστολή το 5% επί του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου. Αυτό το ποσό είναι απαραίτητο ώστε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να χορηγήσει στις ΠΑΕ πιστοποιητικό συμμετοχής για το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις.

Λόγω του θέματος όμως που είχε προκύψει με την Nova, οι ΠΑΕ της Super League δεν έχουν εισπράξει τα προβλεπόμενα έσοδα και για αυτό αδυνατούν προς ώρας να καταβάλλουν την εγγυητική επιστολή.

Την Πέμπτη λοιπόν, η ΕΕΑ συνεδριάζει προκειμένου να αρχίσει ο έλεγχος των φακέλων των ΠΑΕ για τη χορήγηση πιστοποιητικών στο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus από τη νέα σύνθεση της ΕΕΑ, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, υπάρχουν ήδη δύο παραιτήσεις.
Πηγή: soccerplus.gr