Έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά δεν άντεξε η συγκλονιστική Αραούζου!

Αν και την πρόδωσαν οι δυνάμεις της, μένοντας, τελικά, στη 12η θέση (1:57:31.6) των 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας στο Ρίο, η Κέλλυ Αραούζου έδωσε μία τρομερή «μάχη», στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έδειξε, στα 25 της, πως το μέλλον της ανήκει!

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια ήταν 25η στα πρώτα 2,5 χλμ., 21η στα 5 χλμ., για να κάνει στη συνέχεια μία απίστευτη προσπάθεια, φτάνοντας στα 7 χλμ. στην 6η θέση, μόλις 8 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη. Στο γκρουπ των πρωτοπόρων έμεινε για αρκετή ώρα, στο τελευταίο χιλιόμετρο, ωστόσο, ξέμεινε από δυνάμεις.

Με την ακύρωση, πάντως, της δεύτερης, Γαλλίδας Ορελί Μουγιέ, που παρεμπόδισε την Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι στον τερματισμό και αποκλείστηκε για αντιαθλητική συμπεριφορά, η Αραούζου καταλαμβάνει, τελικά, την 11η θέση, περιμένοντας, φυσικά και την έφεση που έκανε ήδη η γαλλική πλευρά.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες θέσεις, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδέζα Σάρον Φαν Ρούβεντααλ (1:56:32.1), ενώ δεύτερη, μετά την εξέλιξη με τη Γαλλίδα Μουγιέ, τερμάτισε η Ιταλίδα Ρακέλε Μπρούνι (1:56:49.5) και τρίτη η Βραζιλιάνα Πολιάνα Οκιμότο (1:56:51.4)!
Πηγή: skai.gr