Κλείσιμο

Στην κορυφή παραμένει ο Ολυμπιακός

Έπρεπε να... καρδιοχτυπήσει ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην άνετη (μόνο στο σκορ!) επικράτηση επί της Ξάνθης.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν και είδαν το ακριτικό συγκρότημα να ισοφαρίζει στο 67`, τελικά κατάφεραν να επικρατήσουν 4-1, σε αγώνα για την 20η ημέρα που έγινε στο γήπεδο της Ριζούπολης.
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές στο 1ο και το 8ο λεπτό να ανοίξουν το σκορ, δεν κατάφεραν όμως οι Γεωργιάδης και Γεωργάτος αντίστοιχα να νικήσουν τον Αναστασόπουλο, κάτι που συνέβη στο 28ο λεπτό από το σημείο του πέναλτι. Ο Πάντος έπεσε μέσα στην περιοχή υπό την επιτήρηση του Μπαϊκαρά, ο διαιτητής Ζωγράφος ήταν ο μόνος που είδε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Γεωργιάδης.
Αυτό το γκολ δε βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να ανεβάσουν την απόδοσή τους και να κάνουν πιο εύκολο το έργο τους. Η εστία του Αναστασόπουλου δεν κινδύνευσε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς όμως οι ακρίτες να μπορέσουν να πλησιάσουν στην περιοχή του Γιάννου.
Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι θετικό από την αναμέτρηση. Στην πρώτη ουσιαστική επίθεση, στο 67ο λεπτό ο Παπαδημητρίου με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γιάννου και ένα λεπτό αργότερα ο Δημητριάδης ύστερα από λάθος του Στολτίδη ισοφάρισε.
Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, μιας και ο Στολτίδης στο 68ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Γεωργάτου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους πρωταθλητές. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τζιοβάνι, σε σέντρα του Κούζμπα έγραψε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 ο Καφές στο 86ο λεπτό.
Διαιτητής: Ζωγράφος
Κίτρινες κάρτες: Στολτίδης, Μπα, Σφακιανάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιάννου, Πάντος, Γεωργάτος (82` Γκώνιας), Βάλλας, Κωστούλας, Γεωργιάδης (76` Ταραλίδης), Καφές, Στολτίδης, Μαυρογενίδης, Ζιοβάνι, Καστίγιο (68` Κούζμπα).
ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Παπαδημητρίου, Μεσέρδης, Παπαδόπουλος, Παβιό, Μπαϊκαρά (76` Παπαθανασίου), Κούλοβιτς (63` Μελισσάς), Σφακιανάκης, Μπα (76` Πονομάρεφ), Νικολαϊδης, Δημητριάδης.
Πηγή: skai.gr