Οι Γάλλοι υπέταξαν τους Ιρλανδούς (2-1) και προκρίθηκαν στους "8"

Η Ιρλανδία ήθελε εκδίκηση για το… χέρι του Τιερί Ανρί που πριν από έξι χρόνια είχε στείλει τους Γάλλους… παράνομα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αφρικής.

Πίστεψαν ότι φέτος ήταν η ευκαιρία τους. Και θα τα κατάφερναν αν δεν ήταν αυτή τη φορά το… κεφάλι και το πόδι του Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έγινε ο πρώτος Γάλλος από το 2004 και τον Ζιντάν που σκοράρει τρία γκολ σε EURO.

Η Γαλλία πέρασε στα προημιτελικά και περιμένει τώρα τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Ισλανδία...

Oι Ιρλανδοί κατάφεραν να «παγώσουν» το γήπεδο μόλις στο δεύτερο λεπτό. Ο Πογκμπά έπεσε μάλλον άτσαλα πάνω στον Λονγκ και ο Ιταλός Ριτσόλι δεν θα χάριζε την παράβαση. Ο Μπρέιντι έστησε τη μπάλα στα έντεκα βήματα, πήρα φόρα, έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Tο γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 57ο λεπτό, όταν ο Παγέ έβγαλε ωραία για τον Σανιά, αυτός τη σέντρα στον Γκριεζμάν και ο τελευταίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά ολοκληρώθηκε η ανατροπή με πρωταγωνιστή και πάλι τον επιθετικό της Ατλέτικο μετά την εξαιρετική κεφαλιά – πάσα του Ζιρού, ο Γκριεζμάν έπιασε το πλασέ και έγραψε το 2-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Ραμί, Καντέ (46’ Κομάν-90+ Σισοκό), Γκριεζμάν, Παγέ, Ζιρού (73’ Ζινιάκ), Ματουιντί, Πογκμπά, Σανιά, Κοσιελνί.

Ιρλανδία (Μάρτιν Ο’ Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Kίο, ΜακΚάρθι (72’ Χούλαχαν), Λονγκ, ΜακKλίν, Ντάφι, Χέντρικ, Γουάρντ, Μπρέιντι, Μέρφι (65΄Γουόλτερς).

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
Πηγή: skai.gr