Σε απολογία καλεσε ο Κοντονής την ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου!

Σε νέα ρήξη με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού αποφάσισε να έρθει η ΕΠΟ έπειτα από την κλήση σε απολογία για τον τελικό Kυπέλλου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κάλεσε σύσσωμη την Εκτελεστική Επιτροπή (πρώην ΔΣ) της ΕΠΟ σε απολογία.

Η αιτιολογία είναι για παραλείψεις όσον αφορά στη διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου που είχαν ως αποτέλεσμα την εισβολή ατόμων που δεν προβλέπονταν βάσει των προσκλήσεων που δόθηκαν για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Η κλήση σε απολογία γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. της ΕΠΟ κατά τη σημερινή (14/6) συνεδρίαση και προκάλεσε αντιδράσεις κατά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων ο Γ' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Μαζαράκης φέρεται να είπε ότι η FIFA και η UEFA θα καλέσουν τον Κοντονή στο Euro για να λύσει το πρόβλημα της βίας και να φτιάξει το ποδόσφαιρο.

Η ΕΠΟ πήρε την απόφαση να επιστρέψει την κλήση της απολογίας στον Κοντονή ως απαράδεκτη, αφού θεωρεί ότι υπεύθυνη για την τήρηση όσων συμφωνήθηκαν ήταν η αστυνομία και όχι η ομοσπονδία.

Πρόστιμο έως ένα εκατομμύριο ευρώ!

Σύμφωνα με το νόμο η ΕΠΟ κινδυνεύει με πρόστιμο από 10.000 έως 1 εκάτ. ευρώ.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, που λαμβάνονται ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), μπορεί να επιβάλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόαση τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Ψηφίστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός

Στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη ψηφίστηκε ομόφωνα ο διοικητικός απολογισμός και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτη Δημητρίου και από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργο Βούρβαχη.

Επίσης στο ΔΣ παρίστανται ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης, που ήταν και στη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας, Γιάννης Αποστολόπουλος που είχε στείλει εκπρόσωπο στη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι πρόεδροι των ΕΠΣ Ηλείας, Κορινθίας και οι Αχαΐας.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1. Παραλαβή / Έγκριση του Πρακτικού της Ε.Ε. / Ε.Π.Ο. Νο 56/19.05.2016
2. Επικύρωση Πρακτικού της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ε.Π.Ο.
3. Τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο
4. Διοικητικός απολογισμός 01.06.2015 – 31/05/2016
5. Έγκριση οικονομικού απολογισμού 01.01 – 31.12.2015
6. Έγκριση οικονομικού προϋπολογισμού 01.01 – 31/12/2017
7. Καταστατικό Ε.Π.Ο.: Προτάσεις συμπλήρωσης, τροποποίησης, κωδικοποίησης των άρθρων του
8. Έγκριση νέων και τροποποιήσεις υφιστάμενων Κανονισμών Ε.Π.Ο.
9. Διάφορα
10. Επιτροπές
Πηγή: soccerplus.gr