ΠΑΟΚ: Ίβιτς για τρία χρόνια, τέλος ο Μπερμπάτοφ

Κατά την παρουσίαση του Βλάνταν Ίβιτς από τον Λούμπος Μίχελ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε πως το συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή είναι τριετές καθώς και ότι θα λυθεί η συνεργασία με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Αναλυτικά η κοινή συνέντευξη Τύπου του Βλάνταν Ίβιτς και τους Λούμπος Μίχελ:

Για το αν μπορεί να γίνουν μεταγραφές και μετά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και για τους στόχους (Μίχελ): "Πιστεύω πως πρέπει να τις τελειώσουμε σύντομα τις μεταγραφές. Γι' αυτό κλείσαμε δύο παίκτες τον Μάιο. Στη Σαχτάρ όλες οι μεταγραφές έκαναν από 7 εκ. ευρώ και πάνω. Εσείς ξέρετε αν μπορούμε αυτό να το κάνουμε και εμείς... Για τους στόχους, δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί πως θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Μπορείς να δώσεις τα πάντα αλλά να μην πάρεις το πρωτάθλημα. Θα φέρουμε παίκτες αποφασισμένους για να πάρουν τίτλους. Αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ για τίτλους. Θα εγγυηθώ πως θα κάνουμε τα πάντα για τους τίτλους".

Για το σύστημα (Ιβιτς): Να παίξουμε 4-3-3 με δύο αμυντικά χαφ αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Μπορεί να παίξουμε και 4-4-2. Το σύστημα εξαρτάται και από το κάθε παιχνίδι".

Για τους Βίτορ και Τζιόλη (Μίχελ): "Τελείωσε το συμβόλαιο του Βίτορ και δεν θα ανανεώσει μαζί μας. Θέλουμε καλύτερο παίκτη. Ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε. Ο Τζιόλης έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο και είναι μέλος της ομάδας".

Για το μήνυμα προς τον κόσμο (Ιβιτς): "Δεν υπόσχομαι κάτι για τα τρόπαια. Υπόσχομαι πως οι παίκτες που θα έρθουν, θα μάθουν τι είναι ο ΠΑΟΚ. Θα έχουν πειθαρχία και θα σέβονται την ομάδα που τους πληρώνει. Εγώ ξέρω τι ζητά ο κόσμος του ΠΑΟΚ και αυτό θα πρέπει να το μεταφέρω. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο και τον μεγαλομέτοχο χαρούμενους".

Μίχελ: "Ο ΠΑΟΚ έχει σπουδαίους φιλάθλους. Θέλω να έχουν υπομονή και να είναι δίπλα στην ομάδα όπως συμβαίνει στην Αγγλία. Τα χρώματα είναι το άσπρο και το μαύρο και κάπως έτσι είναι το σκεπτικό του κόσμου για την πορεία της ομάδας. Θέλω να στηρίξουν".

Για το πώς πέτυχε στην Σαχτάρ (Μίχελ): "Στην Σαχτάρ ο πρόεδρος βρήκε έναν ικανό προπονητή, τον Λουτσέσκου. Εμείς πιστεύω πως θα έχουμε τον Ιβιτς για πολλά χρόνια. Στην Σαχτάρ είχαμε Βραζιλιάνους, αυτό άρεσε στον ιδιοκτήτη, οι παίκτες πρόσφεραν και έδωσαν το κάτι παραπάνω".

Για το τι λείπει από τον ΠΑΟΚ (Ιβιτς): "Λείπει το να παλέψει από την πρώτη ως την τελευταία αγωνιστική για τους στόχους. Δεν θέλω από τώρα να πω για στόχους. Θέλουμε παίκτες αρκετούς για να προσφέρουν αυτό που θέλει η ομάδα. Θέλουμε παίκτες για να μπορούν να προσφέρουν και στις τρεις διοργανώσεις και σε αυτά που θέλω εγώ".

Για το έμχυψο δυναμικό, τους δανεικούς και τις πωλήσεις (Μίχελ): "Εχουμε φιλοσοφία να δώσουμε ευκαιρίες σε νέους παίκτες, όπως ο Γιαννούλης και ο Κουλούρης. Δεν θα είναι στην ενδεκάδα αλλά πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν. Για τις πωλήσεις, είναι λογικό κάποιοι παίκτες που είναι στο Euro να προκαλούν το ενδιαφέρον ομάδων. Αν έχουμε καλή πρόταση, μπορεί να φύγουν. Εχουμε προτάσεις αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο. Αν υπάρξει κάτι, θα το μάθετε".

Για τους δανεικούς (Ιβιτς): "Εχω άποψη για όλους. Κάποιοι θα είναι στην ομάδα, άλλοι θα είναι δανεικοί και άλλοι δεν θα μείνουν στην ομάδα".

Για την θέση του προέδρου αλλά για τον ρόλο του στην Σαχτάρ (Μίχελ): "Οταν μιλήσαμε με τον Σαββίδη πριν έρθω, είπαμε να έχω ρόλο τεχνικού διευθυντή. Μετά μου έγινε η προταση να γίνω πρόεδρος. Δεν είναι εύκολο να έχεις δύο θέσεις. Δέχομαι τηλέφωνα ακόμη και στις 1.00 τα μεσάνυχτα για πράγματα της ομάδας. Δεν κοιμάμαι πολύ. Στην Σαχτάρ είχα ρόλο για τις διεθνείς σχέσεις του συλλόγου αλλά και συμβουλευτικό ρόλο σε θέματα που αφορούσαν το σκάουτινγκ".

Για τους στόχους της ομάδας και για το μπάτζετ (Μίχελ): Θέλω μια ομάδα ελκυστική και να παίζει σε μια γεμάτη Τούμπα όπως έγινε απέναντι στον Παναθηναικό. Η παρουσία του κόσμου δίνει ένα 10-20% πάνω στην απόδοση της ομάδας. Το γήπεδο της Σαχτάρ χωράει 50.000 κόσμο αλλά η ατμόσφαιρα της Τούμπας είναι σαφώς πιο...ηλεκτρική. Για τους στόχους, δεν θέλω να πω έναν συγκεκριμένο. Ο ιδιοκτήτης θα κρίνει αν έχουμε πετύχει ή όχι. Μπορεί πριν την σεζόν να λες πως πάμε να πάρουμε το Κύπελλο ή το πρωτάθλημα, αλλά τα πράγματα μετά αλλάζουν. Ειναι σαφές πως θέλουμε να κερδίσουμε τίτλους. Ο μεγαλύτερος κριτής μας είναι ο κόσμος και ο ιδιοκτήτης. Η ομάδα είδατε πως μπορεί να μην έμπαινε στα πλέι οφ αλλά μπήκαμε και πήραμε την πρωτιά και η σεζόν τελείωσε πετυχημένα. Μιλήσαμε χθες με τον Σαββίδη για το μπάτζετ. Δεν υπάρχουν όρια, απλά προσπαθούμε να βρούμε τους καλύτερους παίκτες".

Για το πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν και αν παραμείνει ο Μπερμπάτοφ (Μίχελ): "Δεν θα κάνουμε μεταγραφές απλά για να κάνουμε. Θέλουμε να γίνει καλύτερη η ομάδα. Θέλουμε παίκτες με ποιότητα. Ο κάθε παίκτης που υπογράφουμε, θεωρούμε πως έχει ποιότητα για ενδεκάδα. Δεν ξέρουμε πόσες μεταγραφές θα γίνουν. Πάντως ήδη έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να δούμε τι λείπει για να ανέβει επίπεδο. Ο Μπερμπάτοφ προσπάθησε για την ομάδα αλλά η απόφαση της διοίκησης είναι να μην συνεχίσει".

Διαβάστε περισσότερα από τη συνέντευξη Τύπου ΕΔΩ
Πηγή: soccerplus.gr