Μετάθεση του τελικού του μπάσκετ, κανονικά ο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την απόφασή του να μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία διεξαγωγής ο τελικός του μπάσκετ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ για λόγους ασφαλείας. Κανονικά θα διεξαχθεί την Κυριακή (27/5) και ώρα 20:00 η αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για τα play offs της Super League.

Η συγκεκριμένη λύση ικανοποίησε απόλυτα τις ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αλλά και τη Super League η οποία δεν είχε τη δυναντότητα να αλλάξει την ημερομηνία στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», ούτε μπορούσε να δεχθεί με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες να γίνει το ματς στις 16:00.

Κατόπιν τούτων ο ΕΣΑΚΕ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο 4ος τελικός για την Basket League θα διεξαχθεί τελικά τη Δευτέρα (28/5) στις 19:30 και όχι την Κυριακή (27/5) όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Μετά την υπ’ αριθμ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΥΑ/ΔΕΑΕΛ/173882/12374/2098/27-5-2016 απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη χρονική μετάθεση του 4ου αγώνα της τελικής φάσης των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 29/5, η συνάντηση ορίζεται για την Δευτέρα 30/5 και ώρα 19:30 στο ίδιο γήπεδο (ΟΑΚΑ) και θα μεταδοθεί από το NS2/NS2HD live».

Οι πέντε οι λόγοι που επικαλέστηκε ο Σταύρος Κοντονής στην απόφασή του για αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ είναι οι εξής:

«Την χρονική μετάθεση του προγραμματισμένου για τις 29/5/2016 αγώνα της 4ης αγωνιστικής της Γ΄ Φάσης των PLAY OFF του Πρωταθλήματος της BASKET LEAGUE μεταξύ των ομάδων ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ στις 19:30 ώρα, σ’ άλλη πρόσφορη ημερομηνία που θα ορισθεί από τη διοργανώτρια αρχή, για τους λόγους που επικαλείται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και η Δ.Ε.Α.Β., ήτοι:

α) Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα των διοργανωτριών αρχών, SUPER LEAGUE και ΕΣΑΚΕ, υπήρξε αδυναμία κατάληξης σε συμφωνία σχετικά με τη διαμόρφωση του αγωνιστικού προγράμματος, η οποία θα διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη στον αστικό ιστό της περιοχής και στον αγωνιστικό χώρο

β) Το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της 26/5/2016 τόσο του αγώνα ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ-ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο Σ.Ε.Φ., όσο και του αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ στο ΟΑΚΑ, ενέτειναν την κρισιμότητα και επικινδυνότητα των δύο αθλητικών συναντήσεων της Κυριακής και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μαζική προσέλευση οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στον ίδιο χώρο με τα ίδια μέσα μαζικής μεταφοράς, γεγονός που εγκυμονεί άμεσο κίνδυνο σύρραξης χιλιάδων ατόμων σε όλο το εύρος της πρωτεύουσας και δεν επιτρέπει τη λήψη επαρκών αστυνομικών μέτρων τήρησης της τάξης και προστασίας της δημόσιας ασφάλειας, όπως ρητώς αναφέρεται στην παρ. 2 του με αριθμ. πρωτ. 2000/16/995068/23/05/2016 εγγράφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

γ) Το γεγονός ότι επικρατεί αντιπαλότητα στις τάξεις των φιλάθλων των αγωνιζομένων ομάδων, όπως έχει ιδιαίτερα διαμορφωθεί τελευταία, η οποία εντάθηκε με τις εμπρηστικού περιεχομένου, ανακοινώσεις των ομάδων μετά τα αποτελέσματα της 26/05/2016 στο Σ.Ε.Φ. και στο ΟΑΚΑ

δ) Το γεγονός ότι, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο της SUPER LEAGUE, υφίστανται ασφυκτικά περιθώρια για την ολοκλήρωση των PLAY OFF του ποδοσφαίρου λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας και

ε) Το γεγονός της υποχρεωτικής αναχώρησης της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο εξωτερικό την 31/5/2016».
Πηγή: soccerplus.gr