«Καμπάνα» τριών αγωνιστικών στον Τζιμπούρ, χάνει τα play offs

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League τιμώρησε με ποινή τριών αγωνιστικών τον Ρέφικ Τζιμπούρ και ως εκ τούτου ο άσος της ΑΕΚ χάνει τους δύο επόμενους αγώνες για τα play offs.

Εκδικάστηκε την Παρασκευή (27/5) το πρωί στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League η δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Ράφικ Τζιμπούρ, για το επεισόδιο με τον Μάρκο Βελλίδη μετά τη λήξη του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

O επιθετικός της ΑΕΚ απολογούμενος στα ελληνικά υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τον παίκτη του ΠΑΟΚ και σκοπός του ήταν να σπεύσει να βοηθήσει τον συμπαίκτη του Έλντερ Μπαρμπόσα, που συνεπλάκη με άλλους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

Ο Τζιμπούρ μεταξύ άλλων τόνισε πως το επεισόδιο δεν πήρε έκταση αφού έφυγε αγκαλιασμένος με τον Βελλίδη από τον αγωνιστικό χώρο. Στην Επιτροπή κατατέθηκε επίσης το επίμαχο βίντεο, ενώ η ΑΕΚ ζήτησε να κληθεί για κατάθεση και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Το Πειθαρχικό Μονομελές Οργανο πάντως έκρινε «ένοχο» τον Αλγερινό επιθετικό επιβάλλοντάς του ποινή τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο άσος της ΑΕΚ θα χάσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τους δύο τελευταίους αγώνες της «Ένωσης» για τα play offs. Ακόμα κι αν ασκήσει έφεση και δικαιωθεί, είναι απίθανο να προλάβει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ θα γίνει αγώνας δρόμου μήπως προλάβει εκείνο με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχική Επιτροπής της Super League:

"Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 23/5/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 23/5/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δεκατριών χιλιάδων ευρώ.

DJEBBOUR RAFIK (ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΚ): Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 15543/23-5-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 27ης-5-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 09:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών»: επιβάλλει την ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων ευρώ. (παράβαση των άρθρων 15 παρ. 8 β του ΚΑΠ, 10 παρ. 1 περ. γ΄, 34 παρ. 2α του Π.Κ. της ΕΠΟ)".
Πηγή: soccerplus.gr