Γκιρτζίκης: Καλωσορίζω τον Δημητρίου στους υποψήφιους της αντιπολίτευσης

Mε επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου και κοινοποίησε σε όλες τις Ενώσεις, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γ. Γκιρτζίκης, απάντησε στην επιστολή της ΕΠΣ Αθηνών, που απαντούσε χωρίς να τον κατονομάζει σε όσα υποστήριξε σε σταθμό της Ξάνθης.

Η επιστολή Γκιρτζίκη, που σε κάποια σημεία έχει ειρωνικό χαρακτήρα, καλωσορίζει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αθηνών στο κλαμπ των "υποψηφίων" της "αντιπολίτευσης" και του εύχεται να κερδίσει τις "εσω-παραταξιακές" εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 24/6 έγινε γνωστή η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητρίου από τη θέση του γ’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, στο παρασκήνιο της οποίας αναφέρθηκε το SoccerPlus.

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολή Γκιρτζίκη στις Ενώσεις:

"Κύριε Δημητρίου

Επιτρέψτε μου, με καλή πάντα πρόθεση, να σας καλωσορίσω στο κλαμπ των «υποψηφίων» της «αντιπολίτευσης» για την ανάδειξη, μέσω εκλογών, όπως γράφεται και λέγεται, του κανονικού υποψηφίου προέδρου στις εκλογές της Ε.Π.Ο. τον προσεχή Οκτώβριο.

Επιτρέψτε μου, επίσης, να επιμείνω απολύτως στα όσα δήλωσα για την «εκλογική δραστηριότητα» της Ε.Π.Σ. Αθηνών, αν και έκανα το λάθος να ταυτίσω την Ένωση με το πρόσωπό σας ακυρώνοντας έτσι τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ως αυθύπαρκτες πολιτικές και παραγοντικές προσωπικότητες. Ζητώ από όλους συγγνώμη.

Επιθυμείτε, είναι «ηλίου φαεινότερο», να παίξετε ρόλο στην εκλογική διαδικασία και στην επιθυμία σας αυτή ταυτίζετε, για λόγους εκλογικού συμφέροντος, το πρόσωπό σας με την Ε.Π.Σ. Αθηνών. Στην ίδια, ακριβώς, επιθυμία σας εντάσσεται και η τακτική συμμαχία σας με την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, γεγονός που δεν είναι κρυφό ή άγνωστο.

Στις ίδιες συγκεντρώσεις παίρνετε μέρος, τις ίδιες απόψεις διατυπώνετε, τις ίδιες «κατηγορίες» απευθύνετε προς την διοίκηση της Ε.Π.Ο., τις ίδιες φιλοδοξίες εκφράζετε, με τις ίδιες Π.Α.Ε. συνομιλείτε και συγχρωτίζεστε ανοιχτά και επίσημα, τα ίδια υπουργικά γραφεία επισκέπτεστε, στην ίδια κατηγορία των «προθύμων» συγκαταλέγεστε.

Συνεπώς, δεν δήλωσα τίποτε που να μην είναι πραγματικό, όσο και αν αυτό σας στεναχωρεί ή σας βγάζει εκτός προγράμματος.

Την δραστηριότητά σας αυτή γνωρίζουν όλες οι Ενώσεις με αιχμή του δόρατος αυτές στις οποίες είναι σε εξέλιξη ή πρόκειται να εξελιχθεί εκλογική δραστηριότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Απορώ λοιπόν γιατί εκδηλώνετε «ιερή αγανάκτηση» όταν κάποιος περιγράφει την πραγματικότητα, την οποία σεις ο ίδιος διαμορφώνετε με τις δικές σας αποφάσεις, ενέργειες και επιλογές.

Μπορώ να φανταστώ ως λόγο την πιθανή διαμόρφωση μη επιθυμητών από εσάς ισορροπιών στο εσωτερικό των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να εγκαλείτε κάποιον απλώς και μόνο επειδή αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ, να εξετάζετε στην ολότητά τους ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις της Ε.Π.Ο. με τις Ενώσεις-Μέλη της και να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς αυτές διαμορφώνονται πριν απευθύνετε κατηγορίες.

Οσο για το γεγονός πως οι Ε.Π.Σ. Αθηνών και Μακεδονίας είναι μεταξύ των ιδρυτριών της Ε.Π.Ο. είναι γνωστό σε όλους πώς η Ομοσπονδία αντιμετωπίζει τις ιδρύτριες Ενώσεις της ακόμη και σε αντιπαράθεση με αιτήματα άλλων Ε.Π.Σ., που τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει αριθμητική δυναμική στο επίπεδο των σωματείων που ξεπερνάει αυτή της Ε.Π.Σ. Αθηνών.

Τελειώνοντας επιτρέψτε μου να επιμείνω και πάλι σε όσα είπα ανοιχτά και δημόσια. Τα υποστηρίζω ενώπιον καθενός και δεν πρόκειται να αποσπώ των απόψεών μου για κανένα λόγο.

Στο κάτω-κάτω της γραφής εκλογικός αγώνας εξελίσσεται, υποψήφιος για Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. έχω δηλώσει προ πολλού πως θα είμαι, στην κρίση των Ενώσεων-μελών της Ε.Π.Ο. έχω θέση την υποψηφιότητά μου και έχω το δικαίωμα να κρίνω τον αντίπαλο (εφόσον τελικώς υπάρξει) πολιτικά πάντα.

Ελπίζω και εσείς, αν τελικά κερδίσετε τις «εσω-παραταξιακές» εκλογές να πράξετε το ίδιο".
Πηγή: soccerplus.gr