Κλείσιμο

Αυτοκτονία του Άγιαξ: Χάρισε το πρωτάθλημα στην Αϊντχόφεν! (vid)

Επικό φινάλε στο ολλανδικό πρωτάθλημα!

Ο Άγιαξ εξανέμισε το πλεονέκτημα που είχε για την κατάκτηση του τίτλου, μένοντας στο 1-1 με την αδιάφορη Γκράαφστσαπ και χάρισε, ουσιαστικά, τον τίτλο, στην Αϊντχόφεν, η οποία, την ίδια ώρα, έδειχνε τη θέλησή της να το σηκώσει, επικρατώντας 3-1 της Τσβόλε.

Οι δύο ομάδες πριν την σημερινή τελευταία αγωνιστική ήταν ισόβαθμες στην κορυφή της Eredivisie, με τον Αίαντα να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση που τα πράγματα έμεναν έτσι ως το τέλος. Μάλιστα, οι του Άγιαξ είχαν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται για την επιστροφή στους τίτλους, μετά από ένα χρόνο.

Υπολόγισαν, όμως, χωρίς την… Γκράαφστσαπ, που την κράτησε για δεύτερη σερί χρονιά μακριά από την πολυπόθητη κούπα. Ισοφάρισε στο 55’ με τον Σμετς το γρήγορο προβάδισμα που είχε δώσει στον Άγιαξ ο Γιούνς στο 16’ και «κόμπλαρε» την ομάδα του Άμστερνταμ, που δεν κατάφερε να συνέλθει σε καμία στιγμή.

Όσο στην έδρα της Γράαφστσαπ ο Άγιαξ ζούσε το δράμα του, η Αϊντχόφεν άρχισε να αγκαλιάζει το όνειρο του... back to back! Δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία κόντρα στην Τσβόλε, κάνοντας το 2-0 μέχρι το 43'. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 66', όμως ο Ντε Γιόνγκ της έκοψε την... όρεξη ένα λεπτό αργότερα.

Και μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ματς του Άγιαξ, άρχισε το πάρτι!


Πηγή: skai.gr