Οταν ο Γκιρτζίκης «ανακάλυψε» την αξία του Τάσου Σιδηρόπουλου

Εμπρός στο φάσμα της έλευσης ξένου διαιτητή για τον τελικό Κυπέλλου, κάτι που αρχικά ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, προκειμένου να αποφύγει κάτι που θεωρούσε πλήγμα για την εικόνα της ελληνικής διαιτησίας, πρότεινε το όνομα του Τάσου Σιδηρόπουλου. Βέβαια ο τρόπος που το σύστημα της ΕΠΟ, χειρίστηκε φέτος τον Σιδηρόπουλο, γεννά εύλογα ερωτήματα, διότι:

α) Η ΕΠΟ όρισε τον Σιδηρόπουλο ως τέταρτο διαιτητή στον αγώνα Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, προκειμένου να μην μπορεί να οριστεί την επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός «καίγοντας» από το σημαντικότερο ντέρμπι του πρώτου γύρου τον κατά τεκμήριο καλύτερο διαιτητή που διαθέτει.

β) Με εξαίρεση το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ την τέταρτη αγωνιστική, ο Σιδηρόπουλος δεν ορίστηκε σε κανένα άλλο ντέρμπι της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και στον ημιτελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που ήταν ένας αγώνας υψηλής επικινδυνότητας.

γ) Εντύπωση προκαλεί ότι ο Σιδηρόπουλος ορίστηκε μόνο σε δύο και μάλιστα αδιάφορα για τον Ολυμπιακό παιχνίδια. Το πρώτο ήταν στο Κύπελλο, Χανιά – Ολυμπιακός 1-4, και το δεύτερο ήταν την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5.
Πηγή: soccerplus.gr