Κλείσιμο

Την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος ανακοίνωσε ο Κοντονής

Την οριστική διακοπή κάθε διαδικασίας και αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Σε ανακοίνωση του στηλιτεύει τις ενέργειες του διαιτητή του χθεσινού ημιτελικού στην Τούμπα, Ανδρέα Παππά, ο οποίος, όπως σημειώνει, «αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον αγώνα».

Ο υφυπουργός επιτίθεται στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την ΕΠΟ αναφορικά με τα κριτήρια τους στην επιλογή διαιτητών «όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες».

«Η ΕΠΟ δεν είναι ικανή να παρέμβει με γενναίες λύσεις στις διαχρονικές παθογένειες που η ίδια με τις πρακτικές της δημιούργησε» τονίζει ο Στάυρος Κοντονής.

Νέα Δημοκρατία: Όχι στα επικοινωνιακά τεχνάσματα και την επιβολή ποινών κατόπιν εορτής

«Η εξυγίανση του ποδοσφαίρου δεν είναι υπόθεση ενός. Είναι υπόθεση όλων μας. Πρέπει να βασίζεται στις αυτονόητες αρχές της Δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της ισονομίας και της αποτελεσματικότητας. Η καταπολέμηση της βίας δεν μπορεί να επιτευχθεί με πρακτικές “πονάει δόντι, κόβει κεφάλι», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή.

«Το ποδόσφαιρο δεν θα εξυγιανθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα κενά περιεχομένου και επιβολή ποινών κατόπιν εορτής. Απαιτείται ειλικρινής βούληση για την πάταξη του φαινομένου με έμφαση στα μέτρα πρόληψης», τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Θα σταθεί, όμως, απέναντι σε ενέργειες εντυπωσιασμού που τελικά οδηγούν σε περαιτέρω απαξίωση του ελληνικού αθλητισμού».
Πηγή: skai.gr