Στραματσόνι: Στόχος να χτίσουμε φέτος για την επόμενη σεζόν

Για τους στόχους που έχουν απομείνει στον φετινό Παναθηναϊκό μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα της NOVA εν όψει του ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε ότι πρέπει η φετινή σεζόν να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα, αποτελώντας τη βάση για το «χτίσιμο» της ομάδας για το καλοκαίρι και υποσχέθηκε μόνο σκληρή δουλειά και όχι λόγια.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γκουστάβο Πογέτ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέα Στραματσόνι:

Για το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω αν επηρεάστηκε η ομάδα, αλλά στο τέλος ήμασταν πολύ απογοητευμένοι. Η νίκη ήταν στα χέρια μας, αλλά από δικά μας λάθη δεν πήραμε τη νίκη. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, πρέπει να ωριμάσουμε, να φτιάξουμε τη νοοτροπία μας και να βελτιωθούμε, γιατί όταν μια ομάδα χάνει μέσα στην έδρα της ένα προβάδισμα δύο γκολ, δεν είναι καλό».

Για το αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να επικρατήσει στη Λεωφόρο: «Όχι, γιατί ήμασταν καλύτεροι, δείξαμε σε όλους ότι θέλαμε να κερδίσουμε από το πρώτο λεπτό. Είχαμε επιθετική νοοτροπία, πιέσαμε την άμυνα του ΠΑΟΚ, τους τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ με τρεις προωθημένους και με πολύ επιθετικό τρόπο, δείξαμε ότι θέλουμε να νικήσουμε με κάθε κόστος, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε».

Για την πίεση από τους οπαδούς της ομάδας: «Καταλαβαίνουμε 100% τους οπαδούς και δεν θέλουμε να κρυφτούμε. Βγαίνουμε μπροστά και εγώ και οι παίκτες μου και κανείς δεν θέλει να αποποιηθεί των ευθυνών του. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν και να προετοιμαστούμε για την επόμενη. Αυτός είναι ο στόχος μας, χωρίς υποσχέσεις, παρά μόνο με σκληρή δουλειά και να παλεύουμε όλα τα ματς. Όταν συμφωνούσα με τον Παναθηναϊκό, ήξερα ότι έρχομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα με σπουδαίους οπαδούς. Φυσικά, η πίεση είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η δουλειά μας. Ζούμε υπό το καθεστώς πίεσης, είτε εγώ είτε οι παίκτες. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε το στόχο που μου ζητήθηκε από τη διοίκηση από τη στιγμή που είμαι εδώ».

Για το πρώτο του ντέρμπι: «Θεωρητικά είναι το δεύτερο. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε πάρα πολύ καλά. Θα είναι μία μάχη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε από το πρώτο λεπτό. Η ΑΕΚ είναι πολύ καλή αυτή τη στιγμή εντός έδρας. Νίκησαν και τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω εγώ και οι παίκτες μου θα είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε».

Για την ΑΕΚ: «Είναι μια πολύ καλή, συμπαγής ομάδα, έχουν πολύ καλό προπονητή και ποιοτικούς επιθετικούς ποδοσφαιριστές και ειδικά εντός έδρας είναι πολύ επικίνδυνη».

Για τον Γκουστάβο Πογέτ: «Τον ήξερα από την Premier League, όταν ήταν εκεί. Όπως είπα είναι καλός προπονητής, κάνει πολύ καλή δουλειά και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πλάνο του, να παλέψουμε. Είμαστε Παναθηναϊκός και θέλουμε να νικήσουμε».

Για το αν αποτελεί πρόγευση για τα ματς των play-off: «Η κατάταξη λέει ότι είναι δεύτεροι και εμείς τρίτοι. Είναι μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί και στα play-off, αλλά τώρα είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό το ματς και πρόκειται για ένα πολύ καλό τεστ».

Για τη σταθερότητα της ομάδας: «Δεν μου αρέσει το γεγονός ότι η ομάδα μου κάνει πολύ καλά ματς και πολύ γρήγορα δεν κάνει καλά ματς, ακόμα και κατά τη διάρκεια ενός ενενηνταλέπτου, όπως έγινε με τον ΠΑΟΚ. Γιατί, σύμφωνα με τη γνώμη, αφού περνάω πολλή ώρα με τους ποδοσφαιριστές μου, θεωρώ ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στη νοοτροπία για να γίνουμε μια σπουδαία ομάδα. Το επόμενο μεγάλο βήμα για να βελτιωθούμε, είναι να ωριμάσουμε και να χτίσουμε τη νοοτροπία μας. Τώρα μερικές φορές είμαστε ασταθείς».

Για τον Εσιέν και τον Λέτο: «Πρώτα απ’ όλα για τον Μάικλ, μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο διαπίστωσα ότι είναι πάρα πολύ κουρασμένος, αλλά του είχα ζητήσει έξτρα προσπάθεια, επειδή τον χρησιμοποιούσα σχεδόν σε κάθε ματς. Ωστόσο, τώρα είναι πολύ καλύτερα και μπορεί να είναι έτοιμος για την Κυριακή. Όσο για τον Σέμπα, τον βλέπω κάθε μέρα να βελτιώνεται, αλλά θέλουμε όλοι να είμαστε σίγουροι, εγώ, ο προπονητής φυσικής κατάστασης, ο ίδιος ο παίκτης να είμαστε απόλυτοι βέβαιοι για το πότε θα επιστρέψει και για αυτό δεν θα βιαστούμε».
Πηγή: skai.gr