Δίωξη σε ΑΕΚ και Ατρόμητο, κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών

Δίωξη για εκτεταμένα επεισόδια κατά της ΑΕΚ και του Ατρόμητου άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, αναφορικά με όσα έγιναν την Κυριακή (07/02) στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το άρθρο που παραπέμφθηκαν οι δύο ομάδες, οι ποινές που προβλέπονται είναι χρηματικό πρόστιμο έως 150.000 ευρώ, τιμωρία της έδρας για τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών, σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι τα επεισόδια έγιναν στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως, αυτός δεν είναι ο μοναδικός "πονοκέφαλος" για τις δύο ομάδες, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν και το βαρύτατο κατηγορητήριο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Ο κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ Ατρόμητος διότι οι οπαδοί τους στο Περιστέρι την 7η Φεβρουαρίου 2016, αμέσως μετά την τέλεση του ποδοσφαιρικού αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΕ ΑΕΚ στα πλαίσια της 21ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος «SUPERLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ», δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια, στα οποία ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου.

Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".
Πηγή: soccerplus.gr