Κλείσιμο

Τον MVP του NBDL Έλιοτ Γουίλιαμς παίρνει ο Παναθηναϊκός (videos)

Μια «ανάσα» από την απόκτηση του καλύτερου παίκτη του NBDL, Έλιοτ Γουίλιαμς βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Ο 26χρονος, ύψους 1,96 Αμερικανός, αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», παίζει στη θυγατρική ομάδα των πρωταθλητών του ΝΒΑ, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, τους Σάντα Κρουζ Ουόριορς, και ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος NBDL με 28,9 πόντους ανά παιχνίδι.

Ο Ουίλιαμς πήγε στο κολέγιο του Μέμφις και από εκεί επελέγη στο Νο. 22 του ντραφτ το 2010 από τους Μπλέιζερς. Αγωνίστηκε στο Πόρτλαντ από το 2010 έως και το 2013, ενώ τη σεζόν 2013-2014 έπαιξε στους Σίξερς, αλλά και στη θυγατρική τους ομάδα στο NBDL, τους Ντέλαγουερ 87ερς. 



Την περσινή σεζόν τον επέλεξαν οι Σάντα Κρουζ Ουόριορς στο Νο. 2 του ντραφτ του NBDL και στις 7 Ιανουαρίου κέρδισε δεκαήμερο συμβόλαιο από τους Τζαζ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε. 

Όταν επέστρεψε στη θυγατρική των πρωταθλητών του ΝΒΑ, υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο με τους Πέλικανς και τελείωσε τη σεζόν στο NBDL κερδίζοντας τον τίτλο του MVP των τελικών! 

Οι Χόρνετς του πρόσφεραν φέτος συμβόλαιο αλλά τον άφησαν ελεύθερο στις 23 Οκτωβρίου, για να πάει εκ νέου στους Σάντα Κρουζ Ουόριορς όπου πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις, καθώς είναι πρώτος σκόρερ του NBDL με 28,9π., ενώ έχει επιλεγεί να παίξει με την ομάδα της Δύσης στο All Star Game.




Από τις 8 έως και τις 22 Ιανουαρίου πρόλαβε να παίξει σε δύο ματς και για το ΝΒΑ, με τους Γκρίζλις, στους οποίους υπέγραψε για δύο εβδομάδες. Ο Ουίλιαμς έχει συνολικά 104 συμμετοχές στο ΝΒΑ, με μ.ο. 5,1π. (42,6% σουτ, 31,2τριπ.) και 1,5ριμπ. 

Το «τριφύλλι» έχει πάρει ήδη τον Μαρκίς Χέινς (που αγωνίζεται στις θέσεις «1» και «2») και αν αποκτήσει και τον Ουίλιαμς σειρά πιθανότατα θα πάρει ένας ψηλός.




Δεδομένη θεωρούν την απόκτηση του Έλιοτ Γουίλιαμς τα αμερικάνικα ΜΜΕ. Ο ανταποκριτής σε θέματα ΝBDL, Κρις  Ρέιτσερτ, επιβεβαίωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως ο Έλιοτ Γουίλιαμς υπέγραψε στον Παναθηναϊκό. 

Ο Σέρβος δημοσιογράφος, Ούρος Μπάγιοβιτς, που ειδικεύεται σε θέματα scouting, τονίζει πως ο 26χρονος γκαρντ-φόργουορντ ξεχωρίζει για την ταχύτητά του, το πολύ καλό πρώτο του βήμα, την διεισδυτικότητά του, τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας από την περίμετρο, τη δυνατότητά του να ανοίγει τον χώρο αλλά και τα μακριά του χέρια.

Στις αδυναμίες του βάζει την έλλειψη δύναμης, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει με το δεξί χέρι (αριστερόχειρας), αλλά και τα σουτ από μέση απόσταση.



Πηγή: skai.gr