Super League: Η ΑΕΚ 1-0 τον ΠΑΟΚ και "πετάει" για τη 2η θέση

Τέρμα το... γκάζι για τη δεύτερη θέση έχει πατήσει η ΑΕΚ, καθώς ούτε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σταματήσει το νικηφόρο σερί της μέσα στο 2016. Ένα γκολ του Ρόναλντ Βάργκας αποδείχθηκε αρκετό στην Ένωση για να πάρει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι φέτος, με 1-0, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είχε πολλές μεγάλες φάσεις, όμως σίγουρα προσέφερε συγκινήσεις.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ απέδειξε και σε ένα ματς υψηλής δυσκολίας ότι έχει αποκτήσει μια κυνικότητα, που της επιτρέπει να βρίσκει τον τρόπο να παίρνει εύκολα ή δύσκολα το αποτέλεσμα. Έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και δύο σημαντικές επεμβάσεις του Ανέστη και του Αραβίδη, σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο να ζητά από το παιχνίδι λιγότερα απ΄ όσα θα μπορούσε να του δώσει, αδυνατώντας να κρατήσει τη μπάλα και καταφέρνοντας να απειλήσει μόνο εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη, ενώ στο δεύτερο, που αποφάσισε να βάλει τη μπάλα κάτω και να πιέσει περισσότερο, έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα και παρότι αναγκάστηκε να παίξει για περίπου δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής της Μπερμπάτοφ, εξάντλησε στο τέλος τις πιθανότητες του να πάρει κάτι στο ΟΑΚΑ, χωρίς όμως να δει την τύχη να του χαμογελά.

Το γκολ της ΑΕΚ και μοναδικό του αγώνα πέτυχε ο Βάργκας στο 33'. Αποβολή για τον Μπερμπάτοφ στο φινάλε του ματς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ):
Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (91' Μπουονανότε), Αραβίδης (91' Σοϊλέδης).

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτς, Χαρίσης, Μακ, Αθανασιάδης (70' Ζαϊρο), Ροντρίγκες.
Πηγή: skai.gr