Ντάικ: Αμφιβάλλω αν θα γίνει το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ

Μόνο απίθανο δεν είναι να αφαιρεθεί η διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ μετά τα συνεχή σκάνδαλα διαφοράς στους κόλπους της FIFA, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της αγγλικής ομοσπονδίας, Γκρεγκ Ντάικ.

«Η απόφαση ανάθεσης του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ είναι η χειρότερη στην ιστορία της FIFA και θα βλέπουμε τις συνέπειές της για τουλάχιστον άλλα επτά χρόνια. Αν οι έρευνες των αρχών αποδείξουν πως υπήρξε διαφθορά στη διαδικασία ανάθεσης της διοργάνωσης, αμφιβάλλω αν τελικά θα γίνει εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άλλωστε τα περισσότερα μέλη που είχαν ψηφίσει τότε, είτε είναι σε διαθεσιμότητα, είτε έχουν τιμωρηθεί για διαφθορά. Σε αυτή την περίπτωση πολλοί θα ζητήσουν να γίνει νέα διαδικασία επιλογής υποψηφιότητας», τόνισε ο Γκρεγκ Ντάικ.

«Η επιλογή του Κατάρ δεν είχε καμία λογική, γι’ αυτό κάτι άλλο πρέπει να συνέβη. Όλοι γνωρίζουμε πως η τεχνική επιτροπή της FIFA ήταν αντίθετη στη διεξαγωγή του Μουντιάλ εκεί, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι και τώρα πρέπει να μεταφέρουν τη διοργάνωση το χειμώνα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο απερχόμενος πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, είχε τονίσει σε πρόσφατες δηλώσεις του στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, πως η ανάθεση της μεγάλης διοργάνωσης δόθηκε στο Κατάρ έπειτα από παρέμβαση που υπήρξε από τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr