EURO 2016: Στα τελικά Σουηδία και Ουκρανία (video)

Ο «τεράστιος» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με δύο προσωπικά τέρματα, στο 19ο και 76ο λεπτό, έδιωξε κάθε ανησυχία για την ομάδα του κάνοντας το 0-2 στην Κοπεγχάγη.

Όπως στον πρώτο αγώνα, στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης (1-2), έτσι και το βράδυ της Τρίτης, οι γηπεδούχοι καυστέρησαν να αντιδράσουν, ωστόσο απέφυγαν την ήττα.

Οι Δανοί μείωσαν αρχικά με τον Γιουσούφ Πόουλσεν στο 81΄ και ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βέστεργκααρντ, αλλά πλέον χρειάζονταν δύο γκολ για να προκριθούν.

Ο Μπεργκ αγωνίστηκε βασικός για τη Σουηδία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τον Ντουρμάζ που έμεινε στον πάγκο, με τους δύο συμπαίκτες να τίθενται αντιμέτωποι το Σάββατο στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. 

Οι Ουκρανοί, από την πλευρά τους, βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ στη Σλοβενία από το γκολ του Σέζαρ στο 11΄, αλλά οι ελπίδες των γηπεδούχων για ανατροπή του 0-2 από το παιχνίδι 
του Λβιβ αποδείχθηκαν μάταιες.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση και στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν όλοι οι Σλοβένοι βρίσκονταν στην επίθεση για το δεύτερο γκολ και την παράταση, ο Γιαρμολένκο τους «σκότωσε» ισοφαρίζοντας σε 1-1 και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του.

 Το τρομερό γκολ του Ζλάταν από φάουλ

Πηγή: skai.gr