Ο Παπαδόπουλος "σκότωσε" την ΑΕΚ με γκολ στο φινάλε

Ενα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό ήταν αρκετό στον Αστέρα Τρίπολης για να φύγει με το "διπλό" από το ΟΑΚΑ στο εντός έδρας ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο της ΑΕΚ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την "Ενωση" να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως να μην μπορεί να παραβιάσει την εστία του Μπαντή. Παράλληλα, οι Αρκάδες έχασαν τις δικές τους ευκαιρίες, με το ημίχρονο να κλείνει με ένα… δώρο γι’ αυτό, καθώς ο Βάργκας αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις για κλωτσιά εκτός φάσης τον Λανθαρότε.

Παρά το αριθμητικό του μειονέκτημα ο "Δικέφαλος" έψαξε με περισσότερη όρεξη ένα γκολ, όμως ο Μπατής ήταν ανίκητος. Σταδιακά, ο Αστέρας κέρδισε μέτρα και κατάφερα να φτάσει στο νικητήριο γκολ δύο φορές.

Στο 74’ ο Παπαδόπουλος παραβίασε με κεφαλιά την εστία του Μπαρόχα, όμως ο Κουκουλάκης  ακύρωσε το γκολ λόγω επιθετικού φάουλ Μπερτόλιο στον Γκάλο, αλλά ο Ελληνας επιθετικός "απάντησε" στο 89’, καθώς εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα από την Βενεζουέλα και με προβολή έδωσε την μεγάλη νίκη στους φιλοξενούμενους.

O Αστέρας ήταν καλύτερος μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν δηλαδή η ΑΕΚ παρέδωσε... πνεύμα και οι αλλαγές του Πογέτ αποδείχθηκαν... λίγες. Ειδικά αυτή του Κρισάντους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Πογιέτ):
Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (84’ Κορδέρο), Βάργκας, Μπαρμπόσα (70' Μπουονανότε), Αραβίδης (70' Κρισάντους).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Παντελιάδης, Ιγκλέσιας (63' Δημούτσος), Κουρμπέλης, Μάσα (85’ Φούντας), Μπερτόγλιο, Λανθαρότε (68' Φερνάντες), Παπαδόπουλος.
Πηγή: soccerplus.gr