Η... φόρα του ΠΑΟΚ από το ντέρμπι σταμάτησε στην Τρίπολη

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο ημίχρονο μέσα στην Τρίπολη, ωστόσο ο Αστέρα κατάφερε στο τέλος να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει των Θεσσαλονικέων με 2-1 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα για τον ανεβασμένο ψυχολογικά μετά την τριάρα με το Τριφύλλι, ΠΑΟΚ σε ισάριθμες τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που προσπέρασε την ομάδα του Τούντορ στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία για το 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό, ωστόσο ο Μακ που υποδέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, δεν σημάδεψε σωστά.

Στο 5΄ ο Ροντρίγκες έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά προσπαθώντας να μπει στην περιοχή, όμως δεν πρόλαβε τη μπάλα η οποία πέρασε τη γραμμή του άουτ πριν γίνει επικίνδυνος.

Στο 23΄ το γκολ ήρθε για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να βάζει την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή με το στήθος έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκες.

Στο 44΄ η ομάδα του Τούντορ θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Μπαντής απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Μακ.

Στο 49΄ ο Αστέρας κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Μπερτόλιο, ενώ στο 66΄ οι Αρκάδες έφτασαν μία ανάσα από το 2-1 όταν ο Παπαδόπουλος αστόχησε από την μικρή περιοχή αμαρκάριστος μετά από σέντρα του Λούι.

Τελικά στο 82΄ η ομάδα του Βεργέτη κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή με την κεφαλιά του Σανκαρέ, ενώ στο 88΄ οι Αρκάδες έχασαν διπλή ευκαιρία για να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ.

Μάσα και Γιάννου έπαιξαν το 1-2 με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει να πλασάρει προ του Γλύκου, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Αργεντινός πλάσαρε με τον Γλύκο εξουδετερωμένο και αμυντικός του ΠΑΟΚ έδιωξε τη μπάλα που είχε πορεία προς την εστία.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Γιαννούλης (Παντελιάδης 55΄), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ιγλέσιας, Παπαδόπουλος (Μάσα 80΄), Κουρμπέλης, Γιάννου, Μπερτόλιο, Λανθαρότε (Αλόκο 46΄).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς (Σάμπο 65΄), Ροντρίγκες, Τζιόλης, Γκολάσα, Πέλκας, Ζάιρο (Αθανασιάδης 46΄), Μακ
Πηγή: soccerplus.gr