Κλείσιμο

Eurocup: Έκαναν... παρέλαση ο "αυτοκράτορας" και "βασίλισσα"

Τι και αν είναι φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου; Τι και αν κοστίζει δέκα φορές όσο ο Άρης; Οι «κίτρινοι» κοίταξαν στα μάτια την Ούνιξ Καζάν και παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ, πέτυχαν ένα από τα σημαντικότερα διπλά της σύγχρονης ιστορίας τους με σκορ 74-73 στη παράταση για τον 4ο όμιλο.

Εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να πάρει από την κανονική διάρκεια το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα σε τρεις αναμετρήσεις, αλλά ο Καϊμακόγλου είχε αντίθετη άποψη.

Μετά την εύκολη νίκη επί των Τρικάλων, η ΑΕΚ ήταν επιβλητική και απέναντι στην πολύ δυνατή Νίζνι στο ΟΑΚΑ (87-70) και έκανε... σεφτέ στο Eurocup, δείχοντας συγχρόνως πως κάθε μέρα βελτιώνεται.

Το... ξέσπασμα της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το σερί 17-0 (από 47-50 σε 64-50 στο 25') έφερε το ματς στα μέτρα της και ήταν καθοριστικό για την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ εμφάνισε το καλό του πρόσωπο μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά το γεγονός αυτό δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσει της Μπεσίκτας και ηττήθηκε 80-100 στην 3η «στροφή» του Group E του Eurocup.

Το πρώτο ημίχρονο για τον «Δικέφαλο» ήταν καταστροφικό για τον «Δικέφαλο», ο οποίος βρέθηκε στο -27 (28-55, 20') και παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσε στην τρίτη περίοδο (61-72, 30') δεν κατάφερε να αποφύγει την δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση.
Πηγή: skai.gr