Γκουαρντιόλα: Αργά η γρήγορα η Καταλονία θα είναι ανεξάρτητη

Ο τεχνικός της Μπάγερν Μονάχου, Πεπ Γκουαρντιόλα, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον αγώνα της Καταλονίας για την αυτονομία της.

«Αργά η γρήγορα η Καταλονία θα είναι ανεξάρτητη. Είμαι απόλυτα σίγουρος γι' αυτό. Και τότε τόσο η Καταλονία όσο και η Ισπανία θα είναι καλύτερες. Νιώθω λίγο άσχημα που σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο εγώ είμαι στη Γερμανία, όταν με πάθος οι συμπατριώτες μου διεκδικούν το δικαίωμά τους στην αυτονομία. Έχω την αίσθηση ότι σύντομα θα ζήσουμε ιστορικές στιγμές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γουαρδιόλα ο οποίος είναι υποψήφιος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής που έχουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος υπέρ ή μη της απόσχισης .

Παράλληλα και κάλεσε τους Καταλανούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες: «Χρειαζόμαστε μεγάλη πλειοψηφία. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, δεν πρέπει να φοβόμαστε για την επόμενη ημέρα. Οραματιζόμαστε κάτι καινούργιο και αυτό ξεπερνά κάθε φόβο. Αρκεί να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το καταφέρουμε. Αν το πιστέψουμε εμείς, θα πείσουμε και τους άλλους».

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr