"Τα προβλήματα της FIFA δεν θα λυθούν μόνο με τις εκλογές"

Την άποψη ότι τα προβλήματα στη FIFA δεν θα λυθούν μόνο με την ανάδειξη νέου προέδρου στην Παγκόσμιο Ομοσπονδία εξέφρασε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, τονίζοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στη δομή της FIFA και να επανέλθει η διαφάνεια. Η εκλογή νέου προέδρου από μόνη της δεν είναι αρκετή. Αυτό ισχύει για όλους τους υποψηφίους. Τα προβλήματα της FIFA είναι πάνω από την εκλογή προέδρου", ανέφερε ο Τόμας Μπαχ στο AFP χωρίς να σχολιάσει τις υποψηφιότητες για τις εκλογές της FIFA.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ υπογράμμισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αξιοπιστία όλων των αθλητικών ομοσπονδιών:

"Οι καιροί είναι δύσκολοι για τον αθλητισμό, κάτι που έχει φανεί ξεκάθαρα και με περιστατικά σε άλλες αθλητικές οργανώσεις. Ο κόσμος απαιτεί μεγαλύτερη διαφάνεια και θέλουμε να δούμε αποτελέσματα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση".

Η ΔΟΕ έχει ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις στο δικό της κομμάτι, έπειτα από το σκάνδαλο που έχει προκύψει με χρηματισμό μελών της προκειμένου να ψηφίσουν το Σολτ Λέικ Σίτι για να διοργανώσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακού Αγώνες του 2002.

"Γνωρίζουμε από τη δική μας εμπειρία ότι χρειάζεται καιρό για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία. Δεν γίνεται να έρθει εν μία νυκτί. Κάνοντας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσει, είδαμε πόσο σημαντικές ήταν για την πορεία της ΔΟΕ", είπε για το θέμα ο Τόμας Μπαχ.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr