Υποψήφιος για την προεδρία της FIFA και επίσημα ο Πλατινί

Όπως αναμενόταν ο Μισέλ Πλατινί ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/07) την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA ενόψει των εκλογών που θα γίνουν στις 26/02/2016.

Ο Γάλλος φέρεται ήδη να έχει εξασφαλίσει την στήριξη ομοσπονδιών της Νοτίου Αμερικής, Βορείου Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής και Ασίας, ενώ όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν κατατεθεί ως τις 26 Οκτωβρίου.

Σε επιστολή που απέστειλε στις 209 ομοσπονδίες- μέλη της FIFA, ο πρόεδρος της UEFA υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Αυτή ήταν μια πολύ προσωπική και προσεκτικά μελετημένη απόφαση, στην οποία ζύγισα από την μια το μέλλον της του ποδοσφαίρου και από την άλλη το δικό μου μέλλον.

Επίσης καθοδηγήθηκα από την εκτίμηση, την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που πολλοί από εσάς δείχνετε προς το πρόσωπό μου», υπογράμμισε ο Πλατινί που δεσμεύτηκε παράλληλα πως θα εργαστεί ακούραστα «προς το συμφέρον του ποδοσφαίρου».

«Υπάρχουν φορές στη ζωή όταν πρέπει να πάρεις τη μοίρα στα χέρια σου", είπε. "Είμαι σε μία από αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σε μια συγκυρία στη ζωή μου και σε εν μέσω γεγονότων που διαμορφώνουν το μέλλον της FIFA».

Ο Μισέλ Πλατινί που βρίσκεται στην προεδρία της UEFA από το 2007 και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA από το 2002, πρόσθεσε:

«Κατά τη διάρκεια αυτού του τελευταίου μισού αιώνα περίπου, η FIFA είχε μόνο δύο πρόεδρους. Αυτή η ακραία σταθερότητα είναι κάτι το παράδοξο σε έναν κόσμο που έχει βιώσει ριζικές ανακατατάξεις και σε ένα άθλημα που έχει υποστεί σημαντικές οικονομικές αλλαγές. Ωστόσο, τα πρόσφατα γεγονότα ανάγκασαν το ανώτατο διοικητικό όργανο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να αλλάξει σελίδα και να ξανασκεφτεί τον τρόπο διακυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της UEFA, τόνισε ότι τους τελευταίους μήνες, έχει υπερασπιστεί τις ιδέες και τις προτάσεις του «για να δώσει τη FIFA πίσω την αξιοπρέπεια και τη θέση που της αξίζει».

Ο Μισέλ Πλατινί τόνισε ότι φιλοδοξία του είναι να ενώσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, φέρνοντας τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες μαζί και προσφέροντας όλες τις εθνικές ενώσεις έναν κοινό σκοπό – «Να ακούνε τους πάντες κα να σέβονται την ποικιλομορφία του αθλήματος παγκοσμίως».

Πρόσθεσε πως στέκεται σαν υποψήφιος «με ενθουσιασμό και πίστη, αλλά και με την ταπεινότητα του κάποιος που ξέρει ότι δεν μπορεί να πετύχει μόνος του».

«Βασίζομαι στην υποστήριξή σας και την κοινή μας αγάπη για το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε, μαζί να μπορέσουμε να δώσουμε στα δεκάδες εκατομμύρια των οπαδών του ποδοσφαίρου της FIFA αυτό που θέλουν: μια FIFA που είναι υποδειγματική, ενωμένη και αλληλέγγυα, μια FIFA που είναι σεβαστή και να έχει την αποδοχή του λαού».
Πηγή: soccerplus.gr