Με αποβολή από το πρωτάθλημα απειλείται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός!

Δεκτή με ψήφους 4-3 έκανε η ΕΕΑ την καταγγελία της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφορικά με την μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο και προχώρησε στην ανάκλησή της.

Η Επιτροπή θα προχωρήσει σε σύνταξη πορίσματος επίκληση των άρθρων 69 και 77 του ν.2725/99, στο οποίο θα γίνεται αναφορά για "εικονική μεταβίβαση μετοχών", η οποία βάσει νόμου τιμωρείται με αποβολή από το πρωτάθλημα!

Το συγκεκριμένο πόρισμα θα σταλεί από την ΕΕΑ στην ΕΟΚ και στον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου τα πειθαρχικά τους όργανα να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες ποινές.

Τι υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός

Πάντως από τον Παναθηναϊκό ήταν καθησυχαστικοί υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού, ότι η απόφαση της ΕΕΑ θα προσβληθεί στα διοικητικά δικαστήρια και ότι σε κάθε περίπτωση ο τελευταίος λόγος ανήκει στα όργανα του μπάσκετ. "Είδαμε μια ανακοίνωση που θεωρεί την μεταβίβαση άκυρη. Δεν έχει κάτι άλλο μέχρι στιγμής. Αυτή η απόφαση δεν αποτελεί για εμάς πρόβλημα. Δεν μας προβληματίζει το να επιστρέψει ο Δ. Γιαννακόπουλος στην ΚΑΕ" είπε μιλώντας στον Sport fm o νομικός σύμβουλος της ΚΑΕ ΠΑΟ, Τ. Μπαλτάκος.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Αίτηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός περί ανάκλησης της από 05.12.2014 χορηγηθείσας άδειας μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ανακαλείται η άδεια μεταβίβασης μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr