Στέλεχος της UEFA: "Η Ελλάδα είναι ντροπή λόγω των στημένων"!

Tα φαινόμενα διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν προκαλέσει την διαρκή δυσφήμηση του στην Ευρώπη, κάτι που αποτυπώθηκε και σε δηλώσεις που έκανε πριν από τρεις εβδομάδες ο επιθεωρητής στην Επιτροπή Ηθικής και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, Καρλ Ντοντ.

"Η Ελλάδα είναι μία ντροπή. Η δεύτερη κατηγορία είναι σκέτη καταστροφή. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια στημένα, αλλά κάποια Σαββατοκύριακα πλησιάζει σε αυτό το επίπεδο η κατάσταση!", ήταν τα λόγια του Βέλγου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την χώρα μας.

Με αφορμή της δηλώσεις αυτές τοποθετήθηκε και ο πρώην επενδυτής του Φωστήρα, Κάρλο Βαντεκέρκοφ, ο οποίος μιλώντας στο "Sport/Voetbalmagazine" τόνισε ότι τον πλησίασαν για να «στήσει» αγώνα της ομάδας του Ταύρου.

"Με πλησίασε μία φορά ένας άνθρωπος, αλλά φυσικά αρνήθηκα την πρότασή του γιατί ξέρω πως αν ξεκινήσεις κάτι τέτοιο, μετά είναι δύσκολο να απεμπλακείς. Εμείς, άλλωστε, δεν θα μπορούσαμε να αποδείξουμε τίποτα, όμως θέλαμε να τον κάνουμε να νιώθει τον... φόβο μας.

Ξέρετε, στην Ελλάδα μπορεί να διαβάζετε κάθε μέρα για στημένα παιχνίδια. Μερικές φορές μοιάζει να είναι στο dna τους αυτό", ανέφερε ο Βέλγος επιχειρηματίας, ο οποίος αποχώρησε από τον Φωστήρα έπειτα από τον υποβιβασμό της ομάδας στην Γ’ Εθνική.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr