Ο Βασάρας ενημερώνει τον Γκιρτζίκη για την υπόθεση της "πυραμίδας"

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γ.Γκιρτζίκη, αναμένεται να έχει την Τρίτη (23/06) ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ, Κύρος Βασάρας, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση «πυραμίδας» με τη συμμετοχή διαιτητών.

Συγκεκριμένα η χθεσινή (22/06) εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», δημοσιοποίησε περιεχόμενο συνομιλιών του μέχρι πρότινος αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρ. Ζωγράφου, ο οποίος σύμφωνα με την ερμηνεία της εκπομπής, συνομιλεί με διαιτητές και τους προτρέπει να μπουν στην «πυραμίδα» αναφέροντας σε κάποιες περιπτώσεις του όνομα του Κύρου Βασάρα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, πρόκειται για επιχείρηση – πυραμίδα, στην οποία τα νέα της μέλη πληρώνουν εγγραφή 300-400 ευρώ και από κει και πέρα κάθε μήνα καταβάλουν ως πάγιο 50 ευρώ. Κι αυτό μέχρι να φέρουν την εταιρία τέσσερα νέα μέλη, οπότε δεν πληρώνουν κάθε μήνα το πάγιο, ενώ κερδίζουν και ως μπόνους ένα τριήμερο ταξίδι σε προορισμό της αρεσκείας τους. Σε αυτήν την πυραμίδα λέγεται πως έχουν ενταχθεί δεκάδες διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές.

Διαρρέεται ότι οι άνθρωποι της διαιτησίας που είναι ενεργά μέλη της εταιρίας έχουν ευνοϊκή μεταχείριση στους ορισμούς τους είτε είναι ρέφερι, είτε είναι επόπτες ή παρατηρητές.

Στην εκπομπή μεταδόθηκαν και άλλες συνομιλίες του Χρ.Ζωγραφου που έχουν σχέση με την υπόθεση και έγιναν τον Δεκέμβριο του 2014:

Το Soccerplus.gr επικοινώνησε με τον Κύρο Βασάρα ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το θέμα, ωστόσο θα ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του, υποστήριζαν ότι πρόκειται για υλικό που δεν είναι νόμιμο και ότι ο ίδιος ο Βασάρας είναι ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου. Επίσης υποστήριζαν πως η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με ορισμούς διαιτητών που δεν ήταν αρμοδιότητα του Βασάρα.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμέτωπη με ένα θέμα που αφορά την διαιτησία και ενδέχεται να πάρει διαστάσεις σκανδάλου.

Συνεπώς και από την στιγμή που θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση, πρέπει να προχωρήσει σε έρευνα και να καταλήξει σε πόρισμα προκειμένου να διασφαλίσει το κύρος της διαιτησίας και το αδιάβλητο των διοργανώσεων της επόμενης περιόδου.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr