Από πρώην κατήγορος εμφανίστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης!

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Ι. Παπακωνσταντίνου απολογήθηκε στον ανακριτή διαφθοράς, Γ. Ανδρεάδη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο πλαίσιο της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκε, αν και δεν έγινε δεκτός, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκας.

Η πορεία της σχέσης των δύο παραγόντων της ΕΠΟ παρουσιάζει ενδιαφέρον διότι στο πρόσφατο παρελθόν, αλληλοκατηγορήθηκαν δημοσίως και έφτασαν μέχρι την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στις 28/11/2012, λίγο μετά τις εκλογές της ΕΠΟ που είχαν γίνει στις 6/10/2012 και με αφορμή συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου που ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στην ΕΠΟ σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας, η ΕΠΣ Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων, απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ αναφέρει: "Καλό θα ήταν να συστήσετε στον κ. Παπακωνσταντίνου, να τιμήσει τη θέση που κατέχει και να μην χρησιμοποιεί ψεύδη εν γνώσει του, προκειμένου να πλήξει τον Πρόεδρο της Ένωσης μας. Με ανάλογες αναφορές, που δεν εξυπηρετούν τον σκοπό που επιδιώκει ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν πρόκειται να κερδίσετε. Το μόνο που κατάφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι να οδηγηθεί εκεί που πρέπει, προκειμένου να δικαιολογήσει τα ψεύδη που εκτόξευσε εναντίον της Ένωσης μας και του Προέδρου μας".

Στις 30/11/2012 στέλνεται επιστολή-απάντηση από την ΕΠΣ Εύβοιας.

Η επιστολή απευθύνεται προς το Δ.Σ της ΕΠΣ Καρδίτσας και αναφέρει τα εξής: "Αξιότιμοι κύριοι σας επιστρέφουμε ως απαράδεκτη την επιστολή που μας στείλατε και σας γνωρίζουμε ότι το Δ.Σ της ΕΠΣ Εύβοιας όσο θα είναι πρόεδρος στην Ένωσή σας ο κ. Παλάσκας Μανώλης δε θα δεχτεί καμία επιστολή σας".

Την ίδια ημέρα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μ. Παλάσκας, απαντά με δήλωση με την οποία ζητεί την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου από τη θέση αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ.

Τον Ιούλιο 2014 στην πρόταση του εισαγγελέα Αρ. Κορέα για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο για την οποία έχει καταθέσει ως μάρτυρας "κατηγορίας" ο κ. Παλάσκας, στρεφόμενος κατά της ηγεσίας της ΕΠΟ, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας ισχυρίζεται ότι "ήταν τέτοιο το μένος του Θ. Κουρίδη και της λοιπής ηγετικής ομάδας της ΕΠΟ σε βέρος του Παλάσκα, που η ΚΕΔ έπαψε να ορίζει συνολικά διαιτητές και παρατηρητές της ΕΠΣ Καρδίτσας διότι ανήκαν σε Ένωση που εναντιώθηκε με την νυν διοίκηση της ΕΠΟ".

Σε άλλο σημείο του ίδιου πορίσματος ο πρώην παρατηρητής διαιτησίας, κ. Χατζής, σε ένορκες καταθέσεις του ισχυρίζεται ότι με αφορμή συνέντευξη του Παπακωνσταντίνου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Καρδίτσας τον Νοέμβρη του 2012, ο Παλάσκας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Παπακωνσταντίνου και ότι διαπίστωσε ότι η μη επιλογή του "ήταν αποτέλεσμα των πιέσεων που ασκήθηκαν από τον Παλάσκα στον Παπακωνσταντίνου ο οποίος υπέκυψε στις πιέσεις του Παλάσκα επειδή ο τελευταίος τον απειλούσε ότι αν η ΚΕΔ όριζε τον Χατζή σε κάποιον αγώνα θα άλλαζε την κατάθεση που ήδη είχε δώσει στην εισαγγελία, για την υπό κρίση υπόθεση, δηλαδή ότι θα αποκάλυπτε όλη την αλήθεια"!

Η αγωγή του Παλάσκα στον Παπακωνσταντίνου δεν δικάστηκε αφού αποσύρθηκε από τον κ. Παλάσκα.

Στο διάστημα που μεσολάβησε οι σχέσεις των δύο φαίνεται να εξομαλύνθηκαν και σήμερα ο δε κ. Παλάσκας από κατήγορος του κ. Παπακωνσταντίνου μετετράπη σε μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου, η Ένωση του οποίου αρνούνταν να δεχθεί ακόμα και έγγραφα της ΕΠΣ Καρδίτσας "όσο πρόεδρος της θα είναι ο κ. Παλάσκας", τώρα "δέχεται" τον ίδιο τον κ. Παλάσκα ως μάρτυρα υπεράσπισης, στηριζόμενος στη μαρτυρία του προκειμένου να αθωωθεί.

Αν σας δημιουργούν εντύπωση αυτές οι αλλαγές, μια εξήγηση δίνει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας κ. Αρ. Κορέας παρατηρώντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" "ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας (σ.σ. και άλλοι) μετέβαλε άποψη και συμπεριφορά, φαινόμενο που συναντάται συχνά στις ποδοσφαιρικές υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη".

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr