Προθεσμία πήραν Καλογέρης και Μπάρμπας για το ΟΣΦΠ-Βέροια (upd)

Ο Αλέξανδρος Καλογέρης είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής, ο οποίος παρουσιάστηκε στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, αναφορικά με το ματς Ολυμπιακός-Βέροια (3-0, 06/01/13), το οποίο θεωρείται ύποπτο προς χειραγώγηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο νυν παίκτης του Αρη έφτασε στην Ευελπίδων χωρίς δικηγόρο, ενώ δεν ζήτησε προθεσμία, δείχνοντας έτοιμος να απολογηθεί άμεσα. Πάρολα αυτά, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, από το γραφείο του κ. Ανδρεάδη πέρασε, μαζί με τον δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ, ο Κώστας Μπάρμπας, ο οποίος επίσης αγωνιζόταν τότε στην Βέροια και τώρα είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 08/06.

Επιπλέον, ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς βρίσκεται ο Γιώργος Σκαθαρούδης (αγωνίζεται στον Αχαρναϊκός), ενώ δεν αποκλείεται στην Ευελπίδων αναμένεται να μεταβεί και ο Ηλίας Ιωάννου (φέτος αγωνίστηκε στον Αλιμο).

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε από τις καταθέσεις του τότε προπονητή της ομάδας της Ημαθίας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη και του Νίκου Γεωργέα, σύμφωνα με τις οποίες ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιώργος Λαναρής, είπε στους παίκτες να χάσουν 3-0 από τους «ερυθρολεύκους» στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάλιστα, τόσο ο Γιώργος Λαναρής όσο και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Αρβανιτίδης, έχουν απολογηθεί στον ανακριτή διαφθοράς, στους οποίους έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο.

Στο κομμάτι της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League για την ίδια υπόθεση αθώωσε την Βέροια και απάλλαξε λόγω αμφιβολιών από τις κατηγορίες τους Λαναρή και Αρβανιτίδη.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr