Αναφορά της Interpol για τη σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Δύο αναφορές σχετικά με τις έρευνες της Δικαιοσύνης για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" στο ποδόσφαιρο περιλαμβάνονται στην εβδομαδιαία επισκόπηση των ΜΜΕ (27/4-3/5) που κάνει η Interpol και στην οποία περιλαμβάνονται περιπτώσεις διαφθοράς στον αθλητισμό.

Οι αναφορές για την Ελλάδα βασίζονται σε δημοσιεύματα του insideworldfootball.com σχετικά με τη σήψη που επικρατεί στο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια αλλά και σχετικά με τις έρευνες για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευ. Μαρινάκη.

Μεταξύ άλλων, στο κομμάτι που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρεται ότι: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μέσα σε στημένους αγώνες και διαφθορά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα του Insideworldfootball, με την κατάσταση να έχει γίνει χειρότερη λόγω και της αύξησης των οικονομικών πόρων στο ποδόσφαιρο.

Το σύστημα χειραγώγησης αγώνων βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς τα ελληνικά δικαστήρια διεξάγουν έρευνα σχετικά με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με περισσότερους από 24 στελέχη της ΕΠΟ και αξιωματούχους σε ομάδες να εξετάζονται τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν υπάλληλοι είναι ιδιαίτερα σοβαρές, με την συμμετοχή σε "εγκληματική οργάνωση" να επιφέρει ποινή φυλάκισης 10 ετών".

Για τον κ. Μαρινάκη το κείμενο αναφέρει τις κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει και προσθέτει ότι "ο μεγιστάνας της ναυτιλίας, που πήρε τις μετοχές του 42 φορές πρωταθλητή Ελλάδος το 2010, βρίσκεται στην διεξοδική έρευνα που πραγματοποιείται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους εισαγγελείς να ερευνούν τις καταγγελίες για συμμετοχή του…".

Υπενθυμίζεται ότι η Interpol έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη FIFA και με τη ΔΟΕ προκειμένου να παρακολουθεί τα φαινόμενα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο αλλά και στα αθλήματα.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr