Πώς πρόεδρος ΠΑΕ Super League έστησε άσο ημίχρονο, διπλό τελικό

Το στήσιμο αγώνα του 2011 σε επίπεδο Football League ανάμεσα στους προέδρους των δύο ομάδων περιγράφεται στην πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Π. Πούλιου που απηύθυνε κατηγορίες σε 93 πρόσωπα για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» της περιόδου 2008-2011 προς το Συμβούλιο Εφετών.

Ο πρόεδρος της ομάδας που τώρα αγωνίζεται στη Super League και είναι κατηγορούμενος συμφώνησε με τον ισχυρό άνδρα της αντιπάλου, έναντι ωφελημάτων, να έρθει «άσος το ημίχρονο, διπλό το τελικό», όπως κι έγινε.

Διαβάστε πώς εξιστορεί ο εισαγγελέας το στήσιμο:

Στις 14-3-2011, ο κατηγορούμενος Γ. Τ. είχε προσωπική συνάντηση με τον κατηγορούμενο (μεγαλομέτοχο και Πρόεδρο του ΔΣ του Λ.), Ι.Κ.

Στην συνέχεια, στην Αθήνα ο κατηγορούμενος Ι.Κ. ήλθε σε επαφή και συνεννόηση με τον κατηγορούμενο Γ. Τ. και τους παραπάνω παράγοντες της ¨ΠΑΕ Η.¨ (κατηγορουμένους Ν. Χ. και Μ. Ν.) και συνεφώνησαν,έναντι δώρων, ωφελημάτων και άλλων μη εξακριβωμένων εισέτι παροχών, που θα έδινε ο Ι. Κ. σε αυτούς, στον παραπάνω αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα να είναι“ΑΝΑΤΡΟΠΗ” (κατά την προσιδιάζουσα έκφραση), δηλαδή, στο πρώτο ημίχρονο να προηγηθεί η γηπεδούχος ομάδα της ¨ΠΑΕ Η.¨ και τελικώς, να αναδειχθεί νικήτρια η φιλοξενούμενη ομάδα της ¨ΠΑΕ Λ.¨.

Περαιτέρω δε, και προς ασφαλέστερη πραγμάτωση αυτής της “χειραγώγησης” του αγώνα, αφ΄ ενός μεν, έγινε, από τους Γ.Τ., Ν. Χ. και Μ. Ν., σχετική ενημέρωση διαφόρων (μη διακριβωθέντων κατά την κυρία ανάκριση) βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨, για την παραπάνω προσχεδιασμένη τελική διαμόρφωση -αλλοίωση του αποτελέσματος, αφ΄ ετέρου δε, τους υποδείχθηκε από από τους Γ. Τ.,Ν. Χ. και Μ. Ν., να μην στοιχηματίσουν, ώστε, να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενη διαρροή στοιχείων και να αποτραπεί η στοιχειοθέτηση τεκμηρίων ή αποδεικτικών στοιχείων αποκαλυπτικών για τον “στημένο - χειραγωγημένο” αυτόν αγώνα.

Επίσης, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι Γ.Τ., Ν. Χ. και Μ. Ν. εδήλωσαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨ ότι,όποια χρήματα εδικαιούντο από μισθούς και επί πλέον ως bonus, θα τα έπαιρναν μετά την διεξαγωγή της πιο πάνω αθλητικής συνάντησης.
Τέλος, ενημερώθηκαν από τους κατηγορουμένους Γ. Τ. και Μ. Ν., οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨, ότι θα νικήσει η ομάδα της ¨ΠΑΕ Λ.¨.

Από την ως άνω αξιόποινη πράξη τους,επήλθε, πράγματι, το αποτέλεσμα (επιτεύχθηκε ο σκοπός), τον οποίον επεδίωκαν,αφού, με βάση τα όσα σχεδιάστηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ των ανωτέρω κατηγορουμένων στο μεν πρώτο ημίχρονο το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 2-1 υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨, στο δε δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της ¨ΠΑΕ Λ.¨, μετά από εντολή που έδωσε ο κατηγορούμενος Γ. Τ., κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου,προς τον Μ. Ν. και άλλους παίκτες της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨, σημείωσε τρία τέρματα (γκολ), εκ των οποίων το ένα ήταν “αυτογκόλ” από τον κατηγορούμενο -αμυντικό ποδοσφαιριστή και αρχηγό της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨ Μ. Ν..??Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με σκορ 2-4 υπέρ της ομάδας της ¨ΠΑΕ Λ.¨,δηλαδή, πραγματώθηκε, εξ ολοκλήρου, η συμφωνημένη και προσχεδιασμένη“ΑΝΑΤΡΟΠΗ”, με την περιγραφείσα “χειραγώγηση - στήσιμο” του εν λόγω ποδοσφαιρικού αγώνα. Περαιτέρω δε, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος από την συμμετοχή τους σε στοιχηματικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες προσέφεραν γιά στοιχηματισμό τον ως άνω “χειραγωγημένο” αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ της Super League αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της δωροδοκίας, για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού (ποδοσφαιρικού) αγώνος, η οποία φέρεται, ότι τελέσθηκε απ΄ αυτόν και της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr