Διαιτητής της ΕΠΟ πήρε «χαρτζιλίκι» για να χειραγωγήσει αγώνα

Τη δωροδοκία διαιτητή από παράγοντα ομάδας προκειμένου να μεροληπτήσει υπέρ της σε συγκεκριμένο αγώνα περιγράφει η πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Π. Πούλιου,προς το συμβούλιο Εφετών.

Ο διαιτητής ζητεί από τον παράγοντα «χαρτζιλίκι» για τη βοήθεια που πρόσφερε και στη συνέχεια στέλνει στο κινητό το λογαριασμό άλλου προσώπου προκειμένου προφανώς το «χαρτζιλίκι» να κατατεθεί.

Διαβάστε πως περιγράφεται το στήσιμο αγώνα με τη συμμετοχή του διαιτητή:

Ο κατηγορούμενος Γ. Τ. ήλθε σε συνεννόηση με τον ορισθέντα διαιτητή του αγώνα Γ. Σ. και συμφώνησαν, έναντι δώρου, ωφελημάτων και άλλων μη εξακριβωμένων εισέτι παροχών, που θα ελάμβανε ο παραπάνω διαιτητής από αυτόν (Γ. Τ.) και τους Ν. Χ., Μ. Ν. και Ε. Σ., να μεθοδεύσει και προσχεδιάσει την “χειραγώγηση” (στήσιμο) του αγώνα, με σκοπό να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα του αγώνα αυτού υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος Γ. Σ. δέχθηκε, να βοηθήσει την ομάδα της ¨ ΠΑΕ Η.¨, με μεροληπτική εκ μέρους του διαιτησία, και να κερδίσει η ομάδα της¨ ΠΑΕ Η.¨, τον αγώνα, εζήτησε δε, οι παίκτες της τελευταίας «να παίξουν στοιχειωδώς,προκειμένου να μην εκτεθεί», όπως προκύπτει από την μεταξύ του κατηγορουμένου Γ. Τ. και του Μ. Σ. του Αναστασίου κατοίκου Ψαχνών.

Πράγματι δε, ο ως άνω κατηγορούμενος -διαιτητής Γ. Σ. ετήρησε μεροληπτική στάση υπέρ της της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨,γεγονός το οποίο επεβεβαίωσε και ο κατηγορούμενος Ν. Χ., σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κατηγορούμενο Γ. Τ., κατά την διάρκεια του αγώνα, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφωθεί (κατ΄ αλλοίωση) στο 1-2 υπέρ της ομάδος της ¨ΠΑΕ Η.¨. Για την βοήθεια δε, την οποία προσέφερε, ώστε, να κερδίσει η ομάδα της ¨ΠΑΕ Η.¨, ο κατηγορούμενος Γ. Σ. (διαιτητής) εζήτησε από τον κατηγορούμενο Γ. Τ. “κάποιο χαρτζιλίκι” και ο κατηγορούμενος Γ. Τ. του εδήλωσε, ότι θα το φροντίσει, όπως προκύπτει από την μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία, στις 10-3-2010 και περί ώρα12.40΄.??Στην συνέχεια δεν για τον σκοπό αυτό ο κατηγορούμενος Γ. Σ. έστειλε στον κατηγορούμενο Γ. Τ., μέσω γραπτού μηνύματος (SMS), τον υπ' αριθμ. 5018 - 029034 -413 λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς, με στοιχεία Μ. Π., προφανώς, για να κατατεθεί (από τους Γ. Τ., Ν. Χ., Μ. Ν. και Ε. Σ.), στον λογαριασμό αυτόν,κάποιο άγνωστο χρηματικό ποσό, ως δώρο, γιά λογαριασμό αυτού (διαιτητή Γ. Σ.).
Ο διαιτητής, που πλέον δεν βρίσκεται στους πίνακες κατηγορείται για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, από την οποία το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα επήλθε.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr